sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Syväpuhdistus = kehon kevätsiivous


Joulun aikaan tuli sen verran hapotettua, että vaikka söin päivittäin vähintään yhden viherpirtelön niin silti liika on liikaa.

Kun on kerran saavuttanut sen ihanan euforisen olon, minkä syväpuhdistuksen jälkeen saa kokea, niin sitä ei pitkiä aikoja halua olla siinä aiemmin niin tutussa keskinkertaisessa olossa, jonka luulin olevani paras mahdollinen

Nyt taas kaipaan sitä kevyttä ja superenergistä oloa ja haluan puhdistua!

Samalla kun kevään aurinko alkaa pilkahdella ja paljastaa likaiset ikkunat, innostun tekemään kevätsiivousta kotona ja puhdistamaan kehoni myös sisäisesti.

Siirryin jo kolme päivää sitten vähän puhtaammalle ruokavaliolle. Lopetin viljojen syömisen, en syö tofua tai muuta prosessoitua, suklaasta tai muusta puhumattakaan :) Syön mahdollisimman paljon elävää vihreää ravintoa, mutta annan vielä itselleni luvan syödä elävän ravinnon keksejä, manteleita sekä makean himon yllättäessä omenan tai pari päivässä. Muuten vältän hedelmiä, niiden sokeripitoisuuden takia, enkä kaipaa niitä pirtelöihinkään.


Huomaan nyt jo, että olo on energisempi ja kevyempi ja peilistä katsoo myös paljon raikkaampi minä.
Se motivoi ja innostaa.


Juon päivittäin viherjuomaa ja syön aterioilla viherpirtelöitä, ituja tai salaattia avokadolla. Tällä hetkellä pidän vähän pirteämmän makuisesta pirtelöstä ja sen kokkaus on helppoa ja nopeaa:

Avokado-Lime pirtelö
yhden hengen annos

1 kurkku kuorittuna, kotimainen tai luomu
1 avokado, tavallinen tai luomu
1-2 limeä kuorittuna, luomu
0,5 mittaa viherjauhetta
0,2 dl vettä

Kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja tuloksena on pehmeä smoothie.

Välillä ripottelen pirtelön päälle Sonnentorin Hyvän Tuulen kukka-maustetta tai jos teen pirtelön ilman limeä laitan joukkoon Braggia.

Vähitellen siirryn syväpuhdistusjaksolle, jolloin syön pelkästään tuoreista kasviksista tehtyjä viherpirtelöitä ja juon viherjuomaa.

7 päivän syväpuhdistus saa ihmeitä aikaan, mutta jos aikataulu sallii vain 2-3 päivän viherpirtelöjakson, niin sekin on parempi kuin ei mitään. Välillä olen innostunut olemaan pirtelöillä parikin viikkoa ja se on ok, jos olo on hyvä.

Muutaman viimevuoden aikana olen tehnyt syväpuhdistuksen 2-3 kertaa vuodessa ja olo sen jälkeen on ollut todella mahtava. Olen myös ohjannut ihmisiä yksilöinä ja ryhmissä tekemään saman. Parina viime kesänä olemme olleet mieheni kanssa ohjaajina ns. syväpuhdistusleirillä, jossa olemme yhdessä läpikäyneet 7 päivän syväpuhdistuksen ja tehneet porukalla ruuat jne. Ihmisten saamat kokemukset ovat olleet todella upeita.

Jos joskus olet paastonnut tai ajatellut paastota, niin suosittelen kokeilemaan syväpuhdistusta. Paaston ja syväpuhdistuksen ero on se, että syväpuhdistusjakson aikana saa koko ajan syödä (kunhan ruoka on soseutettua/nesteytettyä, tuoretta ja alkalisoivista kasviksista). Keho saa koko ajan ravinteita, mutta ruuansulatus lepää ja keho voi keskittyä myrkkyjen poistoon. Eron huomaat varmasti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...