keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Voiko elimistö olla liian emäksinen?

Välillä ihmiset kysyvät, että voiko olla vaaraa että elimistö tulisi liian emäksiseksi.


Meidät on luotu emäksiseksi esim. sikiö äidin kohdussa on emäksisessä ympäristössä ja äidinmaito on emäksistä, mutta kehon toiminnot ovat happamoivia.


Elimistö ei voi olla koskaan liian emäksinen, sillä aineenvaihdunta, ruuansulatus ja kaikki kehon toiminnot muodostavat koko ajan happoja kehoon. 
Vaikka söisimme ja joisimme pelkästään alkalisia ruokia ja juomia (mikä ei ole tarkoitus), emme voi tulla liian alkaliseksi eli emäksiseksi. 


On myös olemassa kehoa happamoivia ajatuksia ja tunteita. Tutkimusten mukaan stressi, suru, huolestuneisuus ja viha/ärsyyntyneisuus happamoivat voimakkaasti kehoamme kun taas meditointi, rauhan ja rakkauden tunne emäksisöivät. 

Tietyssä tilanteessa aamuvirtsa voi olla emäksinen, vaikka elämäntyyli olisi happamoiva. Se on merkki tilanteesta, että keho on selviytymistilassa. Tuolloin kehon omat emäspuskurit ovat tyhjät ja keho puolustautuu liiallista happamuutta vastaan irrottamalla emäksisiä kivennäisaineita luustosta (pH 10,5) happojen neutralointiin. Silloin on erittäin tärkeää katkaista happamuuskierre esim. emäksisöivillä kivennäissuoloilla (esim. 4Salts), ettei luusto lähde haurastumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...