keskiviikko 5. tammikuuta 2011

pH-Ihme -kirja on runsas tietopaketti pH-tasapainosta

Upeaa alkanutta vuotta kaikille!


Kirjoitan jatkossa blogiini suomeksi ja pienen tauon jälkeen aktivoiduin blogikirjoittelussa.

Loppukesä ja syksy meni vauhdilla Robert O. Youngin ja Shelley Redford Youngin kirjoittaman pH-Ihme kirjan toimitustyötä tehdessä. Oli kyllä upea tunne kun kirja julkaistiin lokakuussa Terveys 2010 messuilla.

Mietimme kirjan nimeä pitkään, sillä se kuulosti aluksi hieman vieraalta. Etenkin kun aiemmin julkaistujen pH Miracle trilogian jatko-osien nimissä pH Miracle on suomennettu pH-tasapainoksi.

Miksi sitten päädyimme pH-Ihme nimeen? Koska vuosien aikana tapaamamme sadat ihmiset ovat kertoneet pH-tasapainotus kokemuksistaan käyttäen juuri ihme-sanaa. Moni kertoi myös, että heidän lääkärinsä mielestä on ihme, että heidän tilanteensa on kohentunut näin nopeasti.

Kirjoja on pH-aiheesta englanniksi todella paljon, mutta olen huomannut että asiat sisäistää paremmin omalla äidinkielellä. Tämä teos on hyvin kattava ja sisältää monipuolista tietoa taustasta, ihmisten kokemuksista sekä paljon reseptejä.

Kirja on saatavilla kirjastoista sekä www.ph-ihme.fi sivustolta.

Kirja on saanut todella hyvän vastaanoton ja varmasti löytää tiensä monen ihmisen kirjahyllyyn.
Se on mielestäni sellainen teos, jonka jokaisen tulisi lukea, vaikka pH-asiat tuntuisivat hömpältä/huuhaalta. Usein mielikuva johtuu relevantin tiedon puutteesta.

Olen kuullut useamman ihmisen sanovan kirjaa lukieassaan, että tämä on kuin heille kirjoitettu.
Tai että vihdoin he kirjan kautta tunnistavat asioita, mitä eivät ole saaneet diagnosoitua aiemmin.
Muutama ihminen on myös kiitellyt, että ovat ystävältään kuulleet aiheesta muutama vuosi sitten ja nyt kun terveys on alkanut reistailla, he ovat heti pystyneet kokeilemaan mitä apua näiden asioiden soveltamisella saa aikaan.

Kirjaa lukieassa kannattaa olla avoin ja ajatella, että tarkoitus ei ole lähteä saman tien 100 % muuttamaan elintapoja kirjan ohjeiden mukaan. Ja mitään muutoksia ei kannata tehdä väkisin. Kun hankkii tietoa, alkaa sitä huomaamattaan tekemään parempia valintoja. Kyse ei ole dieetistä, vaikka moni saakin sillä ihannepainon takaisin. Kirjassa on paljon tietoa miten voi siirtyä terveellisempään elämäntapaan ja ennaltaehkäistä monia vaivoja.

Mielenkiintoisia lukuhetkiä ja kertokaa ihmeessä mitä ajatuksia kirja herätti!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...