maanantai 17. tammikuuta 2011

Alkalisoinnista apua osteoporoosin sekä sydän- ja verisuonitautien ehkäisyyn




Paljokohan hyvinvointi lisääntyisijos tietoisuus pH-asioiden tärkeydestä ja kehon happamuuden haitoista saavuttaisi suuren yleisön? Tai mitä vaikutusta sillä olisi kuntien sairaanhoitokuluissa?  

Ihmiset alkaisivat mitata säännöllisesti virtsan ja syljen pH-arvoa ja pitäisivät huolta että pH-arvo ei laskisi alle 7,2. Elimistön happamoitumista tapahtuu jokaisella, sillä kaikki elintoiminnot sydämenlyönnistä aineenvaihduntaan happamoivat. 

Miten sitten liiallista happamoitumista voi ennaltaehkäistä tai miten elimistön kemian voi muuttaa?

Lehdissä ja netissä alkaa olla infoa saatavilla ja tietoisuuden kasvaessa markkinoille tulee myös erilaisia tuotteita. Tarjontaa alkaa Suomessakin olla jonkun verran ja niiden valinnassa kannattaa olla tarkkana. Markkinoilla mainostetaan erilaisia nesteitä, pillereitä, puristeita ja jauheita kehon emäksisöintiin, vaikka tuotteessa olisi happamoivia ainesosia. Ole tarkkana ja kokeile erilaisia löytääksesi itsellesi sopivimmat ja toimivimmat. Eri valmistajien tuotteissa on eroa kuin yöllä ja päivällä.



Alla aiheesta pari tutkimusta:



Alkaliset kivennäisaineet ratkaisevassa asemassa sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisyssä

Journal of Orthomolecular Medicine-lehdessä Tri Joseph Campbell luo kattavan katsauksen kivennäisaineita ja sairauksia käsittelevään tieteelliseen kirjallisuuteen. Tri Campbell korostaa, että alkaliset mineraalit kuten magnesium ja kalsium, ovat ratkaisevassa asemassa sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisyssä. 

Hän tuo myös esiin, että happoja muodostavien ruoka-aineiden erittäin runsas nauttiminen aiheuttaa metabolisen asidoosin. Metabolisessa asidoosissa lisäkilpirauhashormoni kiihdyttää kalsiumin poistumista luista ja hampaista (osteolyysi), liiallisen happamuuden puskuroimiseksi tai neutraloimiseksi. Vuosien kuluttua tuo kalsiumhävikki johtaa luuston loppuunkulumiseen, luiden heikkouteen ja vaikuttaa luuston rakenteeseen.


Lähde: Journal of Orthomolecular Medicine Vol. 10, No. 3 & 4, 1995



Asidoosi & osteoporoosi

Äskettäin Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism-lehdessä (Vol 94, No 1 96-102, 2009) julkaistu tutkimus on tarjonnut lisää tukea näkemykselle, jonka mukaan alkalisten kivennäisaineiden nauttiminen ja niiden lisääminen ruokavalioon on olennaisen tärkeää hyvän terveyden kannalta. Tutkimuksen kohteena oli ymmärtää emäksisten kivennäisaineiden (kaliumbikarbonaatti, natriumbikarbonaatti ja kaliumkloridi) vaikutusta luuston terveyteen – etenkin näiden kykyä hidastaa luun resorptionopeutta (heikkenemistä) ja kalsiumin eritystä. Tutkimukseen osallistujilla, jotka nauttivat bikarbonaattilisäravinteita, havaittiin merkittävästi pienempiä virtsan N-telopeptidi- ja kalsiumin eritysmääriä kontrolliryhmään verrattuna.


Lähde: Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (Vol 94, No 1 96-102, 2009) Sydän- ja verisuonitaudit & emäksinen ruokavalio (Cardiovascular Disease & the Alkaline Diet)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puolukka-lakritsi-raakakakku

Puolukka-lakritsi-raakakakku Kuva & resepti: Kati Gammals Valmistusaika Liottaminen:  8 hours hrs Valmistus: 20 min Kakun jäädytys: 4 hr...