perjantai 7. tammikuuta 2011

Raakapasta pestolla


Koko ajan makumaailmaamme tulee uusia raw food herkkuja.

Viime keväänä mietin, että mitä tarjoaisin synttärivierailleni. Olin juuri ihastunut raakakeittiön gourmet ruokiin hankittuani Lurch Spiralizerin. Pasta on ollut herkkuruokani pienestä pitäen ja olinkin vuosia juusto-pasta-addikti enkä voinut kuvitella että jossain vaiheessa raakaruoasta löytyisi herkullisemmat versiot. Näin kuitenkin kävi.

Tämä resepti on mielenkiintoinen sen vuoksi, että kurkusta ja kesäkurpitsasta voi valmistaa raakapastaa. Tässä reseptissä yhdistyy lapsuudenmuisto spagetista sekä terveellisyys.

Raakapastaa syödessäni jaksan ihmetellä miten kurkku tai kesäkurpitsa paloina ja viipaleina maistuu erilaiselta kuin nauhana.

Tyttäreni idea oli nimetä raakapasta uudestaan eli teemme nykyään Zuchettia (kesäkurpitsasta) ja Qurkettia (kurkusta) erilaisilla rawpesto kastikkeilla.

Päädyin tarjoamaan Zuchettia tomaattipestolla myös synttärivierailleni. Hauska juttu oli se, että äitini ja siskoni luulivat syövänsä tavallisia nuudeleita :) 


Zuchetti ja Qurketti pestolla on todellista pikaruokaa. Kurkut tai kesäkurpitsat kuoritaan ja hetken päästä nauha on jo lautasella. Rawpesto säilyy n. 5 päivää jääkaapissa, joten voit tehdä sitä kerralla isommankin määrän.
Luomutomaattipesto 

2 dl  luomu aurinkokuivattuja tomaatteja  esim.  Foodin
(liotettuna 5 dl)
2 ruukkubasilika tai 2 kourallista basilikan lehtiä
5 dl öljyä esim. luomuoliiviöljy tai Camelina-öljy
1 tl ruususuolaa

Liota tomaatteja yön yli ja kaada liotusvesi pois.
Laita tomaatit tehosekoittimeen Camelinaöljyn kera.
Hienonna tehosekoittimessa tahnaksi. 
Säilyy tiiviissä lasipurkissa jääkaapissa 4-5 päivää.Chez Marius Fredalla myy vastaavia raaka-pastan valmistukseen sopivia leikkureita. Niitä saa myös heidän verkkokaupasta alle 50 eurolla eri mallia löytyy myös Decolan verkkokaupastaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...