sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Taivaallinen elävän ravinnon sushiRaakaravinnon syömisessä on monta hyvää puolta: raaka-aineiden aito maku on tallella, ateriat ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Kypsentämätön ruoka sisältää myös paljon enemmän fytoravinteita ja vitamiineja, jolloin kylläisyyden tunne tulee nopeammin kuin tyhjiä kaloreita syödessä. Ja toisaalta vatsan voi aina syödä täyteen ilman että tulee raskas ja ähky olo. 

Raw food sushi on yksi suosikkini ja peittoaa omasta mielestäni mennen tullen tavallisen sushin, paitsi maun niin myös keveyden takia. Sushit sopivat alkupalaksi tai pääruuaksi ja niitä on myös hauska tehdä yhdessä ystävien kanssa.

Taivaallinen elävän ravinnon sushi 
kahdelle hengelle


6 luomu norilevyä (Ekolo tai Ruohonjuuri)
3 pientä avokadoa soseutettuna + ripaus chian-siemeniä
4 kourallista luomu alfalfan ituja (itse idätetyt ovat parhaita)
4 porkkanaa suikaloituna
3 pientä avokadoa viipaloituna
luomuwasabia jauheena (Ruohonjuuresta)
4-6 rkl Bragg-soijakastiketta pienille lautasille dippausta varten 
Tee avokadotahna tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, ja jos tahnasta tulee liian löysää voit halutessasi lisätä joukkoon chian-siemeniä.
Sekoita wasabi-tahna valmiiksi pienen vesitilkan kera.
Levitä norilevyn päälle avokadotahnaa. 
Aseta levyn keskelle alfalfan ituja, niiden päälle avokadon viipaleet
ja reunoille porkkanasuikaleet.
Halutessasi voit myös ripotella joukkoon sipulisilppua ennen rullaamista.


Sushin täytteenä voi käyttää muutakin mitä kaapista sattuu löytymään esim. salaattia, paprika- tai sellerisuikaleita, raasteita ja erilaisia ituja.

Rullaa sushikääröt ja aseta rulla leikkuulaudalle saumakohta alaspäin.
Leikkaa rullasta muutaman sentin levyisiä paloja erittäin terävällä veitsellä. 
Alku- ja/tai loppupää rullasta ei aina pysy hyvin kasassa ja sen voi antaa kokille tai kokin apulaiselle maistiaisiksi :)
Asettele sushin palaset valmiiksi kunkin omalle lautaselle, annostele Bragg-soijakastike dippilautasille ja laita wasabi tarjolle.

Nauttikaa ihanista mauista!


2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää ihan mielettömän hyvältä :) Onkin jo pitkään tehnyt mieli kokeilla riisitöntä sushia, joten ehkä jotain tällaista ensi kerralla...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Juu, kokeile ihmeessä! Itse ihastuin näiden keveyteen. Saa syödä vatsan täyteen ilman, että tulee ähky olo tai että alkaisi väsyttämään :)

    VastaaPoista

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...