perjantai 21. tammikuuta 2011

Parhaat mausteet ikinä
Raakakokkailussa maun salaisuus on hyvien raaka-aineiden lisäksi laadukkaissa mausteissa. Erilaisilla mausteilla saadaan samoista raaka-aineista herkullisia aterioita.

Luomumausteet peittoavat tavalliset paitsi maussa niin myös riittoisuudessa. Huomasin tämän ensikertaa ostaessani kokonaisia mustapippureita luomuna. Aiemmin olin joutunut rouhimaan pippuria ruuan päälle todella reilusti ennen kuin sain haluamani maun ja luomupippuria käyttäessä riittää vähempikin. Luomumausteiden käyttö on myös terveellisempää, sillä tavallissa mausteissa on myös huomattu olevan enemmän torjunta-aineita sekä esim.  chilissä on myrkkyhomeita


Nyt paljastan keittiömme ehdottomat suosikit:

Nro 1
Bragg Liquid Aminos korostaa ihanasti raaka-aineiden makua.
Braggia ei ole tuotettu käymisprosessilla, eikä siinä ole vehnää tai sieniä - raaka-aineena on vain vesi ja soijapapu! Ja siinä on nimensä mukaisesti nestemäisiä aminohappoja.

Braggilla voi maustaa salaatit, viherpirtelöt, riisin, siemenleivät tai marinoida mantelit. Kokeile myös kevyesti höyrytettyjen kasvisten päällä ja se sopii myös kalan kanssa.  

Nro 2
Sonnentorin luomumaustesarjan mausteissa maku on luonnollinen ja puhdas. Raaka-aineet ovat korkealaatuisia, eikä niitä ei ole kuumennettu yli 42 asteen tai säteilytetty. Valikoima on laaja, kaikkea tavallisesta mustapippurista sekä ihaniin maustesekoituksiin.

Suosikkimme on Hyvän Tuulen Kukkamauste, joka sisältää kukkien terälehtiä esim. ruiskaunokkia. Energy-kukkamaustesekoituksessa on mukava kevyt chilin maku. Tulinen Curry on myös loistava elävän ravinnon keksien mauste.

Molempia löytyy Ruohonjuuresta.

Eli vaikka luomumausteet maksavat hieman enemmän, niin se investointi kannattaa tehdä. 
Monia mausteita on käytetty vuosituhansia terapeuttisissa tarkoituksissa esim. inkiväärillä, cayennella ja chilillä on näin talvella ihana kehoa lämmittävä vaikutus. Näitä mausteita lisäilen välillä myös viherjuomaani.2 kommenttia:

 1. Olen lukenut soijasta jonkun verran Internetistä...
  Sitä kehotetaan karttamaan myrkyllisyytensä takia.
  Miespuoliset kehonrakentajat eivät Amerikassa uskalla käyttää sitä missään muodossa, koska se kiihottaa naishormonin tuotantoa ja lisää mm miesten rintojen ( men-boobs ) rasvakerrosten lisääntymistä. Olen nähnyt ison joukon valokuvia ko tapauksista. Eivät ole miehekkäitä.
  Käytin ennen hyvin suuria määriä soijaisolaattia treenatessani, ja painoni kyllä lisääntyi, samoin voimani, mutta rasva-
  prosentti kropassa oli yli 30 %. Nyt painoni on lähes sama, mutta rasvaprosentti n. 12 %.
  Johtunee suureksi osaksi soijan syönnin lopettamisesta ja raakakasvisten osuuden lisäämisestä ravitsemuksessani. Voimani alkavat olla samaa luokkaa kuin 45 vuotta sitten. Voit todeta tämän hetken tilanteeni Facebookissa julkaisemistani profiilikuvista.
  Arvostavin terveisin, Aimo Ruoho, 73 vuotta.
  ( aimoruoho@hotmail.com )

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aimo kommentistasi ja kiva, että olet lukenut blogiani.

  Se on totta, että suurin osa soijasta on myrkyllistä - varmaan yli 90 % USAn markkinoilla olevasta soijasta on geenimanipuloitua ja muuten saastunutta. Olen itsekin ollut huolestunut erityisesti kehonrakentajille markkinoitavista tuotteista, joista suuri osa on kaikkea muuta kuin puhtaita ja luonnollisia.

  En itsekään suosi runsasta soijan syöntiä, varsinkaan prosessoitua soijaa. En itse käytä soijarouheita tai -jauhoja, enkä enää tofuakaan kuin todella harvoin.

  Soija olisi parasta nauttia elävänä ravintona eli idätettynä soijanituna. Ja luomuna GMO-vapaana. Silloin haittavaikutuksia ei ole.

  Bragg soijakastike on mauste, jota ei tarvitse käyttää paljoa kerralla
  mutta se tuo ihan lisäaromin ruokiin.

  VastaaPoista

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...