lauantai 29. tammikuuta 2011

Mitä?! Minussako hiivaa?


Meni vuosia ennen kuin yhdistin oireeni hiivan liikakasvuun kehossani. 

Luulin, että on ihan normaalia olla vähän väliä flunssassa, ärtynyt ja väsynyt, ilmavaivoista ja iho-ongelmista puhumattakaan. Etsin apua joka puolelta, kunnes löysin tiedon happo-emästasapainosta.  Suhtauduin asiaan ensin hyvin skeptisesti, vaikka asiaan tutustuttuani ymmärsin hapottaneeni itseäni ja lapsiani tietämättäni vuosia. 


Olin siis hyvin hapan. Tästäkö apua oireisiini? Kuulosti liian hyvältä ollakseen totta, mutta päätin aloittaa kehoni alkalisoinnin ja heitin kehään viherjuoman. Ruokavaliooni en tehnyt mitään muutoksia. 

Pelkkä ajatuskin hirvitti, sillä pH-Ihme-kirjan mukainen dieetti kuulosti todella ankealta. Oli paljon helpompaa ajatella, että otan arkeeni yhden rutiinin lisää sen sijaan, että joutuisin kitkuttelemaan jollain dieetillä. Huomasin heti, että energiatasoni nousi ja vähitellen myös sokerinhimoni väheni. Vähitellen alkoi myös mielitekoni muuttua, joskin siihen varmasti vaikutti myös se että opin aiheesta lisää. Kun tieto lisääntyi, aloin tekemään tietoisesti parempia valintoja.


Lisää motivaatiota ja ymmärrystä sain kattavassa 2 tuntia kestävässä konsultaatiossa, verimikroskopiassa, nähdessäni omin silmin, miten paljon hiivaa veressäni näkyi. 


Opin myös, että kehossamme oleva hiiva, bakteerit ja sienet ovat eläviä organismeja ja ne tuottavat erittäin myrkyllisiä sienimyrkkyjä, mykotoksiineja. 
Hiivan seurauksena syntyvät mykotoksiinit ovat erittäin myrkyllisiä ja happamoivat kehoa voimakkaasti.


Alla oleva kuva on elävän veren analyysistä. Veren plasmassa näkyvät vaaleat laikut ovat hiivaa, punasolut ovat hieman menettäneet muotoaan.

Nähdessäni solujen ja plasman tilan, sain intoa tehdä syväpuhdistuksen. 

Halusin kokeilla mitä muutoksia olossani puhdistuksen myötä huomaisin. Yllätyin. Saavutin sellaisen hyvän olon tason, mitä en tiennyt olevan olemassakaan. 

Syväpuhdistusjakson jälkeen otatin uudet elävänveren ja kuivanveren kuvat ja näin, miten plasma oli puhdistunut ja punasolut paremmassa kunnossa. Kuvat peilasivat oloani; en enää kärsinyt hiivan oireista, kutina oli kadonnut, mieleni oli virkeä ja tasapainoinen, immuniteettini vahvistui, päänsärky katosi, kiukkukohtaukset laantuneet, ruokahaluni oli normalisoitunut eikä kehoni enää huutanut sokeria tai leipää. Olin saanut huuhdottua liiallisen happamuuden pois kehostani ja samalla myös hiivan. Käytännön toteutus oli helpompaa kuin luulin, samoin tulokset yllättivät. 


Pyrin välttämään hiivaa sisältäviä ruokia ja juomia, vaikka välillä sitä sellaisiakin tulee syötyä. Leivän ostamisen lopetin kokonaan ja aloin tekemään itse hiivattomia leipäsiä. Ne vievät kielen mennessään ja ovat todella helppotekoisia! Tässä resepti. Nykyään teen myös siemenleipäsiä, enkä kaipaa leipää ollenkaan. 

Olen saanut pidettyä itseni oireettomana jo vuosia tällä systeemillä ja koen, että en halua pitää tätä tietoa itselläni. 

Tiedän, että sokeri- ja hiivakierteestä ei ole helppo päästä irti pelkällä hiivadieetillä ja ruokavaliomuutoksilla. Olen kokeillut vuosien aikana monia vitamiineja ja ravintolisiä ja vihdoin löysin myös Synergyn tuotteet, joista erityistä hyötyä huomasin V3-tuotteista (ProArgi9+, Mistify ja Phytolife) sekä e9:stä auttavan tosi upealla tavalla.

Hienoa on se, että minun ei tarvitse pysytellä tiukalla hiivadieetillä koko aikaa, vaan välillä voin syödä makeaakin. Toisaalta huomaan, ettei makean syönti ole hyvä asia. Jos syön jotain makeaa, se helposti lipsuu päivittäiseksi, mutta onneksi saan korjattua tilanteen. Se on hieno tunne, kun on päässyt kokonaan irti makeanhimosta.


Mikä hiiva oikein on?


Candida on latinankielinen nimi ihmiskehossa olevalle hiivalle, vaikka oikeastaan se on eräänlainen sieni. Hiivat ja sienet (ja niiden lähisukulaiset homeet) ovat yksisoluisia eliöitä, joita syntyy kasveissa, eläimissä ja ihmisissä. Niitä on aivan kaikkialla— maassa, ilmassa ja vedessä. Candidaa löytyy esimerkiksi tyypillisesti ruuansulatuskanavasta.


Hiiva voi kuitenkin helposti lisääntyä ja aiheuttaa erilaisia oireita, jotka vaihtelevat lievistä kroonisiin. Monet ovat kärsineet joskus hiivatulehduksesta ja jotkut vanhemmat ovat nähneet lastensa suussa sammasta, joka on kurkussa kasvava Candida.  


Hiivan aiheuttamat oireet voivat olla hyvin kiusallisia ja jatkua vuosia. Väsymys, masennus, päänsärky, ihon kutina ja kuivuus, ihottuma, mielialan vaihtelut, limakalvojen ärtyneisyys sekä valkoinen peite kielen päällä liitetään usein hiivasyndroomaan. 


Tri Young kertoo, että hiiva- ja sienikasvustolla on tärkeä rooli on luonnollisessa kiertokulussa. Sienikasvuston tarkoituksena on lahottaa ja maaduttaa esim. metsässä kaatuneet puut. Samaa ne tekevät myös kehossamme; mykotoksiinien tehtävänä on hajottaa kuollut ruumis. Aika hurjaa on se, että tätä tapahtuu tietyissä tilanteissa silloinkin kun olemme vielä elossa. Prosessi käynnistyy ennenaikaisesti, kun ruuansulatus- ja aineenvaihduntahapot synnyttävät pieneliöitä, jotka leviävät ylihappamassa kehossa. Bakteerit ja sienet ottavat ylivallan, vaikka keho on vielä elossa. Kun kehomme on ylihapan, se on käymistilassa ja maadumme sisältäpäin.
pH-Ihme kirjassa kerrotaan, että meidän on mahdollista kitkeä hiiva kehosta kun pureudumme niitä ruokkiviin olosuhteisiin. Hän kertoo bakteerien ja virusten elävän ja lisääntyvän happamassa ympäristössä ja että pieneliöiden liikakasvu tapahtuu kahdessa vaiheessa. 


Ensimmäisessä vaiheessa pieneliöt kasvavat pieninä yhdyskuntina ja vaikka ne näkyvät elävänveren analyysissä, ne eivät välttämättä aiheuta fyysisiä tuntemuksia tai oireita. Toisessa, eli akuutissa tai kroonisessa vaiheessa keho alkaa oirehtia. Keho yrittää erilaisten kiputilojen kautta viestiä epätasapainotilasta. Toisen vaiheen liikakasvu voi kehittyä suhteellisen nopeasti tai vuosien kuluessa. Tässä toisessa, vakavammassa vaiheessa tilanteen pelastamiseksi riittää kuitenkin, että kehoon luodaan alkalinen ympäristö, sillä se ei suosi pieneliöiden muutosta ja kehitystä. 

Veren ja kudosten pH-arvo on mahdollista alkaloida sopivilla ravintolisillä, alkalisella paljon tuoreita kasviksia sisältävällä ruokavaliolla ja elämäntyylillä, jotka esitellään yksityiskohtaisesti pH-Ihme kirjassa. Kun keho palautuu happamasta alkaliseksi, bakteerit, hiivat, sienet ja homeet lakkaavat kehittymästä.


2 kommenttia:

  1. Missä testautit veren ph:n? Ja kuinka paljon testit maksoivat?

    VastaaPoista
  2. Mieheni Eric on kouluttautunut USAssa elävän ja kuivan veren mikroskopistiksi The pH Miracle Centerissä USAssa Tri Robert O. Youngin johdolla ja hän teki minulle analyysit.

    Suomessa Mikko Vapa on myös käynyt koulutuksen ja kouluttaa muita verimikroskopiaan. Hinta riippuu haluatko laajan vai suppean analyysin. Hinnan voit kysyä ao. henkilöiltä. Lista löytyy Mikon sivustolta www.vapaa.info

    VastaaPoista

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...