keskiviikko 19. tammikuuta 2011

ADHD ja länsimainen ruokavalioUusi tutkimus osoittaa, että länsimaisella ruokavaliolla ja nuorten ADHD:lla on yhteys.


Tutkimuksessa tarkasteltiin yhtensä 1800 nuoren ruokailutottumuksia pitkän aikavälin Raine tutkimuksella, jossa ruokavaliot luokiteltiin ryhmiin "terveellinen" tai "länsimainen."

"Huomasimme, että paljon ruokia länsimaisesta ruokavaliosta nauttivilla on yli kaksinkertainen riski saada ADHD diagnoosi kuin niillä, jotka söivät niitä vähän", kertoo apulaisprofessori Wendy Oddy ja jatkaa. 

Tarkastelimme ja vertailimme tietoa nuorten ruokavaliotottumuksista kahden ryhmän - ADHD diagnoosin 14 vuotiaaseen mennessä saaneiden ja ei-diagnoosin saaneiden välillä. Tutkimuksessa oli 115 nuorella diagnosoitu ADHD;  91 pojalla ja 24 tytöllä.

Terveellinen ruokavalio sisälsi paljon tuoreita kasviksia ja hedelmiä, täysjyvätuotteita ja kalaa ja se sisälsi runsaasti omega 3-rasvahappoja, folaattia ja kuitua.

Länsimainen ruokavalio sisälsi take away-ruokia, makeisia, eineksiä, paistettua ruokia ja prosessoituja elintarvikkeita, jotka sisälsivät enemmän tyydyttynyttä rasvaa, puhdistettua sokeria sekä natriumia.

Tri Oddy sanoi ADHD diagnoosin liittyvän ruokavalioon, joka sisälsi runsaasti take away ruokia, lihajalosteita, punaista lihaa, runsaasti maitotuotteita sekä makeisia.

Vaikuttaa siltä, että länsimainen ruokavalio ei sisällä riittävästi välttämättömiä mikroravinteita, joita tarvitaa aivojen toiminnassa ja keskittymisessä. Tai sitten länsimainen ruokavalio saattaa sisältää enemmän väri-, maku- ja lisäaineita, joiden on huomattu lisäävän ADHD oireita. 

Tri Oddy sanoi, että vaikka tutkimus saattaa osoittaa, että ruokavalio voi olla osallisena ADHD diagnoosissa, tarvitaan lisätutkimuksia. Tutkimus on läpileikkaus emmekä voi olla varmoja voiko huono ruokavalio johtaa ADHD:n vai johtaako ADHD huonoihin ruokailuvalintoihin ja mielitekoihin.

ADHD on yleisin diagnosoitu lapsuusiän mielenterveyshäiriö ja sitä esiintyy n. 5 %:lla.
Sen tiedetään olevan yleisempää pojilla.


Lähde:Perth Telethon Instutute for Child Health Research, Journal of Attention Disorders 
Toinen tutkimus myös osoittaa, että kun 4-8 vuotiailla ADHD diagnoosin saaneiden lasten ruokavaliota muuttiin, ADHD oireet vähenivät 5 viikon jakson aikana 64 %:lla vähintään 40 %. Myös uhmakkuus väheni lapsilla, joilla sitä esiintyi.

Tämän jälkeen lapset, jotka reagoivat ruokarajoituksiin, jatkoivat tutkimusta ja heidän ruokavaliota alettiin vähitelleen laajentaa. Tällöin oireet palasivat yli 60 % lapsista.


Länsimainen ruokavalio happamoi elimistöä ja aiheuttaa mikro-organismien mm. hiivan liikakasvua elimistössä. Tästä seuraa ravinteiden puutosta ja epätasapainotila kehossa voimistuu. Kun keho on hapan, myös mieli on hapan - iästä riippumatta. 

Itse huomasin merkittäviä asioita kun korjasin kehoni happo-emästasapainon, niin mieleni tasolla kuin fyysisellä. Ärsytys- ja kiukkukohtaukset loppuivat sekä rauhattomuuden tunne hävisi. Sitä voisin kutsua pH-Ihmeeksi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...