Kurkumalatte on terveellinen lämmittävä juoma, jolla on paljon hyviä terveysvaikutuksia.
Kurkuma on yksi tärkeimmistä intialaisen keittiön mausteista ja sitä on käytetty tuhansia vuosia auyrveda-lääkinnässä.
Kurkuma on kehoa vahvistava ja lämmittävä mauste. Sitä suositellaan jokapäiväiseen käyttöön ja erityisesti talvella kun ilma on kylmä.
Kurkumalla sanotaan olevan kehoa puhdistava ja ruuansulatusta parantava vaikutus. Sen tiedetään lasketa kuumetta, lievittävän tulehduksia ja hoitavan maksaa ja lievittävän kipuja. Suomessa kurkuma valittiin v. 2010 rohdoskasviksi.
Kurkuma näyttää inkivääriltä ja sitä voidaan käyttää tuoreena esim. raastettuna tai valmiina jauheena. Ostan usein kurkuma-jauhetta, joka on luomua.
Kurkumalatte sopii nautittavaksi aamulla kahvin tai latten sijaan tai voit nauttia sen välipalana tai illalla.
Ohjeet yhdelle hengelle:
2 dl mantelimaitoa tai kookosmantelimaitoa
1 tl luomukookosöljyä
1 tl luomukurkumaa
1/4 tl muskottipähkinää
ripaus mustapippuria
ripaus ceyloninkanelia
ripaus jauhettua inkivääriä
Lämmitä mantelimaito matalalla lämmöllä, kunnes maito on lämmintä mutta ei kiehu. Lisää ainekset joukkoon sekoittaen esim vispilällä.
Voit halutessasi jättää muskottipähkinän pois, mutta lisää aina kurkuman kanssa mustapippuria. Sen sisältämän piperiinin ansiosta kurkuman hyvää tekevät vaikutukset vain vahvistuvat eli lisää kurkuman kanssa myös vähän luomu-mustapippuria.
Kuulostaa ihanalta �� Toimisikohan tuo pelkällä kookosmaidolla? Tai riisi-kookosmaito sekoituksella?
VastaaPoista