Mikrobiomiystävällinen parsakaali-munakas |
Mikrobiomiystävällinen ruokavalio sisältää proteiineja sekä paljon kasviksia tuoreena
tai höyrytettynä, koska hyvät mikrobit tarvitsevat ruokaa eli ravintokuitua.
Maukas parsakaali-munakas, joka sopii aamupalaksi, lounaaksi
tai illalliseksi syntyy alla olevista aineksista:
Annos kahdelle hengelle:
3 luomu kananmunaa
500 g luomu parsakaalia
2-3 tl luomuoliiviöljyä
herbamare-suolaa
Lisukkeeksi voit valita
2 rkl beluga-linssejä (yön yli liotettuja) tai
4 cm pala tuoretta kurkkua kuorittuna per henkilö tai
yhden tomaatin per henkilö
Vaihtelua saat eri mausteilla:
ripaus cayennepippuria sopii erittäin hyvin
kokeile joskus curry tai curry madras maustetta
Valmistusohjeet:
Huuhtele ja pilko parsakaali.
Höyrytä parsakaalia n. 3 minuuttia eli niin vähän,
että se ei kypsy kokonaan vaan palat jäävät al dente tasolle.
Riko luomumunat paistinpannulle ja anna kananmunien hyytyä.
Omalla liedelläni paras tulos tulee kun kuumennan levyn 6:lle (asteikko 1-9)
Lisää joukkoon höyrytetyt parskakaalit ja sekoita
kunnes kananmunat ovat kypsiä.
Lisää mausteet valmiiseen ruokaan.
Laita lisukkeet lautasen reunalle tai aterian päälle.
esim. liotetut belugalinssit tai tuore kurkku pilkottuna.
Lorauta päälle luomuoliiviöljyä ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti