lauantai 28. tammikuuta 2017

Parsakaali-munakas



Mikrobiomiystävällinen parsakaali-munakas

Mikrobiomiystävällinen ruokavalio sisältää proteiineja sekä paljon kasviksia tuoreena 
tai höyrytettynä, koska hyvät mikrobit tarvitsevat ruokaa eli ravintokuitua.  

Maukas parsakaali-munakas, joka sopii aamupalaksi, lounaaksi 
tai illalliseksi  syntyy alla olevista aineksista:

Annos kahdelle hengelle:

3 luomu kananmunaa 
500 g luomu parsakaalia 

2-3 tl luomuoliiviöljyä
herbamare-suolaa


Lisukkeeksi voit valita 
 2 rkl beluga-linssejä (yön yli liotettuja) tai 
4 cm pala tuoretta kurkkua kuorittuna per henkilö tai 
yhden tomaatin per henkilö

Vaihtelua saat eri mausteilla:
ripaus cayennepippuria sopii erittäin hyvin
kokeile joskus curry tai curry madras maustetta



Valmistusohjeet: 

Huuhtele ja pilko parsakaali.
Höyrytä parsakaalia n. 3 minuuttia eli niin vähän, 
että se ei kypsy kokonaan vaan palat jäävät al dente tasolle.

Riko luomumunat paistinpannulle ja anna kananmunien hyytyä.
Omalla liedelläni paras tulos tulee kun kuumennan levyn 6:lle (asteikko 1-9)

Lisää joukkoon höyrytetyt parskakaalit ja sekoita 
kunnes kananmunat ovat kypsiä. 

Lisää mausteet valmiiseen ruokaan.  
Laita lisukkeet lautasen reunalle tai aterian päälle.
esim. liotetut belugalinssit tai tuore kurkku pilkottuna.

Lorauta päälle luomuoliiviöljyä ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puolukka-lakritsi-raakakakku

Puolukka-lakritsi-raakakakku Kuva & resepti: Kati Gammals Valmistusaika Liottaminen:  8 hours hrs Valmistus: 20 min Kakun jäädytys: 4 hr...