perjantai 27. tammikuuta 2017

Hullaannu hummukseen




Oletko jo löytänyt hummuksen?
Hummus on helppotekoinen ja terveellinen ruoka.

 Hummusta löytyy valmiina kaupoista eri makuversioina, ja kikherneitä löytyy 
tölkistä, mutta ihan parasta tulee, kun teet sen itse kuivista pavuista alusta asti.


Nauti hummusta välipalana tai iltapalana sellerin, 
kukkakaalin, porkkanan tai kurkkutikkujen kaverina.

Proteiinipitoisuuden vuoksi se on erinomainen lisä syödessäsi kasvisruokia.
Kikherneissä on proteiineja, kuitua ja hiilihydraatteja.

100 grammassa kik-herneitä on 
20 g proteiineja 
6,9 g rasvoja
9,5 g hiilihydraatteja/sokereita
12 g ravintokuitua

Kikherneissä on myös mm. rautaa, fosforia, sinkkiä, magnesiumia, 
folaattia, tiamiinia, riboflaviinia ja kalsiumia 

 

Hummus 

Raaka-aineet:
0,5 pussia Luomu kik-herneitä
 0,5 dl luomu oliiviöljyä
vettä
hyvää suolaa (herbamare tai merisuola)

Huuhtele kik-herneet ja liota niitä yön yli (8-9 h)
Huuhdo liotetut kikherneet ja keitä niitä kunnes ovat kypsiä.
Lisää tehosekoittimeen vettä ja kikherneet sekä suolaa. 
Sekoita tasaiseksi ja lisää öljyä. Sekoita uudestaan.
Mausta suolalla ja lorauta päälle vielä oliiviöljyä.

Voit maustaa hummusta myös eri tavoin
 esim. valkosipulilla, cayenne-pippurilla. 

Kikherneet ovat todellista terveysruokaa, jota intialaiset ovat syöneet vuosisatoja.

Ne voivat alentaa riskiä sairastua syöpään ja sydänsairauksiin tai diabetekseen.
Kikherneet ovat myös matalaglykeemisiä eli ne eivät nosta verensokeria ruokailun jälkeen 
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puolukka-lakritsi-raakakakku

Puolukka-lakritsi-raakakakku Kuva & resepti: Kati Gammals Valmistusaika Liottaminen:  8 hours hrs Valmistus: 20 min Kakun jäädytys: 4 hr...