perjantai 29. maaliskuuta 2013

Sitruunainen raaka kakku



Näin pääsiäisen kunniaksi ajattelin tehdä raakakakun ja kokeilla uutta reseptiä, jonka sain Anninan kautta. Vähän sovelsin alkuperäistä reseptiä ja hyvillä välineillä kakku on nopea ja helppo tehdä.
Maku oli myös erittäin hyvä ja pehmeä. Maut sopivat hyvin yhteen eikä kakku ollut ollenkaan liian makea tai liian hapan.



SITRUUNAINEN RAAKA KAKKU
10 hengelle

Tarvitset irtopohjavuoan ja ainekset:

Pohja:

5 dl manteleita liotettuna
2 rkl kookoslastuja
6 taatelia liotettuna
1/4 tl vaniljajauhetta
1/4 tl ruususuolaa

Täyte:

7 dl makadamia-pähkinöitä liotettuna
2,5 dl mantelimaitoa
2,5 dl limen mehua tuoreena. Käytin tähän 6 limeä.
1,5 dl agave-siirappia tai hunajaa
1 tl vaniljajauhetta
1,8 dl kookosöljyä sulatettuna

Marjakuorrute:

2,5 dl marjoja (mustikkaa, puolukkaa, mansikkaa, vadelmia)
käytin yhden pussin sulatettuja pakastemustikoita, joista kaadoin ensin nesteen kuppiin. Käyttäessäsi tuoreita marjoja, lisää vettä tai limen mehua 2 rkl.


Valmistus:

1. Tee etukäteen mantelimaito linkin kautta löytyy ohje.
2. Kuori limet ja tee niistä blenderissä mehua. Käytin tähän 6 limeä.

Pohja:
Hienonna mantelit ja kookoslastut blenderissä. Lisää liotetut taatelit, vaniljajauhe, ruususuola ja sekoita kunnes tasaista massaa. Tarvittaessa voit käsin tehdä loppusekoituksen sillä käyttäessäsi liotettuja manteleita, ne saattavat vähän paakkuuntua. Voit myös käyttää luomumanteleita liottamattomana mutta huuhtele en ennen käyttöä. Voit myös tehdä etukäteen  elävän ravinnon manteleita.


3. Painele massa kakkuvuokaan, jossa on irtopohja. Pohjan alle voit laittaa leivinpaperia.
Täyte:

4. Sekoita blenderissä makadamiat, mantelimaito, limen mehu kookosöljynestemäisenä, agave tai hunaja ja vaniljajauhe tasaiseksi esim. 3-5 min. riittää saamaan VitaMixillä siitä sileää ja kermaista.

5. Säästä täytteestä 1,8 dl marjakoristetta ja loppuviimeistelyä varten - kaada muuten täyte rengasvuokaan pohjamassan päälle. Tasoita lastalla poistaaksesi mahdolliset ilmakuplat.


Marjakoriste:

6. Sekoita blenderissä 1,3 dl täytettä, marjat sekä nestettä marjoista tai limen mehua 2 rkl kunnes tasaista.
7. Täytteestä 0,5 dl sekä pieni osa marjakoristeesta voidaan käyttää kakun viimeistelyyn tai kastikkeena




Koristelu:

8.  Kaada marjatäytettä valkoisen täytteen päälle. Aloita keskeltä kuvan mukaan.

Huomasin, että marjatäyte oli hieman liian paksua.  Ensi kerralla teen siitä vähän juoksevampaa






9. Tee kiinalaisella syömäpuikolla kahdeksikkoja koristeen pinnassa. Paina puikko täytteeseen n. marjakoristeen syvyyteen ja tee kahdeksikkoja kunnes värit sekoittuvat sopivasti. En saanut niitä sekoittumaan kunnolla ennen kuin laitoin marjatäytteen päälle vähän valkoista täytettä. Tätä minä haluan vielä harjoitella.




10. Eli tarvittaessa lisää valkoista täytettä marjakoristeen päälle ja tee uudestaan kahdeksikkoja. 

Laita kakku pakastimeen ja anna sen olla siellä niin kauan kunnes kakku on keskeltä kovettunut eli n. 2-3 tuntia.




Koristele halutessasi marjoilla ennen tarjoilua tai ohenna marjakastiketta.
Nauti hyvässä seurassa!



2 kommenttia:

Miksi psyllium?

Miksi Psyllium?  Löysin itse psylliumin etsiessäni apua vatsantoiminnan normalisointiin. Psylliumia käytetään usein suoliston terveyden ja r...