sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Raaka lakritsi fudge




Tyttäreni tultua lomalle Tukholmasta hän ehdotti, että tekisimme raaka lakritsi fudgea. Hän oli tilannut lakritsipulveria netistä tanskalaisen lakritsitehtailijan Johan Bulovin sivuilta. Heillä on myös erilaisia gluteiinittomia lakritsituotteita myynnissä.

Raaka lakritsi fudge on erittäin helppo ja nopea tehdä ja näitä voi tehdä vaikka kaverille synttärilahjaksi tai pakastimeen vierasvaraksi.  


lakritsijuuresta tehty pulveri


Raaka Lakritsi fudge:

1 dl luomumanteleita
1 dl luomuhasselpähkinöitä 
tai pelkästään 2 dl manteleita (voit myös tehdä maustamattomia elävän ravinnon manteleita ja käyttää niitä)
1 dl kuivattuja luomuviikunoita
1 dl kuivattuja aprikooseja
2-3 rkl raw kookosöljyä
2 rkl limen mehua
2-3 rkl raakalakritsipulveria (2 rkl massan joukkoon ja vähän päälle ripotteluun)

Massan teko on helppoa ja siihen menee vain 15 minuuttia. Liotin aprikooseja ja viikunoita vain hetken ja mantelit ja pähkinät hienonsin kuivana. 

Massasta tulee aika paksua, mutta VitaMixini hienonsi ainekset helposti.


1. Hienonna kuivat mantelit ja pähkinät blenderissä hienoksi jauhoksi
2. Lisää joukkoon viikunat ja aprikoosit pilkottuna (leikkaa pieniksi paloiksi) ja hienonna.
3. Lisää loput ainekset ja hienonna. Varmista vaikka käsin työstämällä, että kaikki ainekset sekoittuvat
4. Muotoile leivinpaperin avulla massasta patukka ja laita se kovettumaan jääkaappiin tunniksi tai pakastimeen 15 minuutiksi
5. Leikkaa patukasta 0,5-1 cm paksuisia paloja ja kuorruta ne lakritsijauholla. 
6. Nauti heti tai säilytä fudge jääkaapissa tai pakastimessa.



muotoile massa leivinpaperin avulla



leikkaa 0,5-1 cm paksuiset palat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puolukka-lakritsi-raakakakku

Puolukka-lakritsi-raakakakku Kuva & resepti: Kati Gammals Valmistusaika Liottaminen:  8 hours hrs Valmistus: 20 min Kakun jäädytys: 4 hr...