perjantai 22. tammikuuta 2021

Helppo ja nopea munakas a la Asia

Helppo ja nopea munakas a la Asia

 Tämä aasialaistyylinen munakas on helppo ja nopea tehdä. 

Tällä kertaa rakenteesta tuli ehkä enemmänkin munakokkelia, mutta maku on yhtä hyvä! Tämä tuo ihanasti Thaimaan reissut mieleen ja nyt on kiva tehdä makumatkailua.

Omeletti sopii ateriaksi aamulla, lounaaksi tai milloin vain!


Ainekset:

2 kananmunaa

6 cm paksu viipale valkokaalia

4-5 rkl vettä

Parsakaali silmusalaattia

Herbamare suolaa

Bragg liquid aminos soijakastiketta


Valmistusohje:

1. Riko munien rakenne kevyesti ja sekoita joukkoon vesi ja suola.

2. Kaada seos pannulle

3. Lisää joukkoon pilkottu kaali

4. Kypsytä kannen alla välillä sekoittaen

5. Annostele lautaselle ja koristele iduilla

6. Ripsauta joukkoon Braggia tai muuta aasialaismaustetta. 

Mausteilla ja kasviksilla saa kivasti vaihtelua munakkaaseen. Annoksen voit viimeistellä monin tavoin esim. yrteillä, kuten persiljalla tai iduilla tai salaatti rucolalla.

Voit käyttää munakkaaseen babypinaattia, lehtikaalia, valko- ja punakaalia, parsakaalia, porkkanaa raastettuna ja oikeastaan mitä kasviksia tahansa.


Muista, että kanamuna ei sisällä ollenkaan kuituja. Tämä tieto on auttanut minua muistamaan, että syön kananmunan kanssa kasviksia, joko munakkaassa tai erikseen. 

Kuidut ovat tärkeitä, jotta voimme hyvin ja kuituja meidän tulisi saada n. 30 g päivässä. 

Kahden kananmunan munakas sisältää proteiineja n. 14 g ja se riittää usein meille naisille. Mieheni syö usein kolmen kananmunan munakkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puolukka-lakritsi-raakakakku

Puolukka-lakritsi-raakakakku Kuva & resepti: Kati Gammals Valmistusaika Liottaminen:  8 hours hrs Valmistus: 20 min Kakun jäädytys: 4 hr...