torstai 10. helmikuuta 2011

Kaksi viikkoa raakaruualla



On tämä raakakokkailu ja pirtelöiden teko mukavaa, varsinkin kun mies innoittaa uusiin makunautintoihin.
Meillä nimittäin on niin, että minä söisin mielelläni vanhoja tuttuja herkkupirtelöitä, mutta mieheni improvisoi uusia makuja.

Viikonloppuna taas ehdotin, että tekisimme sen perinteisen avokado-lime-kurkku pirtelön ja hetken päästä keittiöstä kuului Green-Star mehupuristimen ääntä ja ajattelin saavani pirtelön kera orasmehushotin. Mutta mitä sainkaan maistaa? Tilaamani pirtelön, johon oli laitettu sekaan vastapuristettua vehnänorasmehua. Odotin, että maku olisi karvaampi, mutta NAM! Olipa hyvää. Avokado-limepirtelö taittoi aivan loistavasti vehnänoraan karvasta ja voimakasta makua. Sitä tahtoi heti lisää.

Pari viikkoa olen nyt ollut irti viljoista, tofusta, raakasuklaasta ja muusta prosessoidusta ruuasta ja olo on ihanan vapautunut. Mitään mielitekoja ei ole ja olen huomannut, että iho on puhdistunut, unentarve vähentynyt ja olo on energisempi. Kypsennettyä ruokaa ei ole tehnyt mieli ja vaikka tiedän, että kylläisyyden tunne tulee nopeammin kun syö ravintotiheitä paljon lehtivihreää sisältäviä ruokia, niin välillä itsekin vielä hämmästelen miten vähällä sitä pärjää; aamupalaksi viherjuomaa, viherpirtelöitä kun nälkä yllättää, välipalaksi ja iltapalaksi elävän ravinnon siemenkeksejä sekä kookosöljyä ja omenan silloin tällöin.

Pitääpä oikein joskus ihan laskea, mitkä ovat ruokakulut päivää kohden. Joskus olen kuullut kommentteja, että raakaruokailu ja vihannesten syöminen on kallista. Ei minusta! Tätä haluan jatkaa ja tästä se olo vaan paranee! 

4 kommenttia:

 1. ihan on jo siemenkeksejä ikävä!!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että tykkäät niistä. Laitoin niitä postissa tulemaan. Varmaan tällä viikolla tulee ellei postimiehet syö niitä matkalla :)

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö myydäänkö ekolossa siemenkeksejä? Kävin siellä ja oli kaikenlaisia "keksejä" rawfood nimellä niin en osannut valita, kun en tiennyt mitä kannattaisi ottaa. Mulla kun kotona ei ole kuivuria eikä muuta kuin mehupuristin ja tehosekoitin.

  VastaaPoista
 4. En ole nähnyt raw food siemenkeksejä vielä Suomessa, mutta varmaan se on ajan kysymys kunnes ne tänne rantautuvat. Renée Voltairen siemenkeksit maksavat Tukholmassa n. 8 euroa 130 g paketti eli pitkän päälle tulee tietysti edullisemmaksi hankkia kuivuri. 9-tasoista Excaliburia saa tilattu 350 eurolla Suomeen Englannista ja silloin koko kuivurin kokoisen satsin saa 8 eurolla!

  VastaaPoista

Sokerittomat suklaa-muroherkut

  Tällä ohjeella saat tehtyä karkkien ja suklaan korvikkeen, joka on sokeriton ja paljon terveellisempi kuin kauppojen karkit.    Perusohjet...