tiistai 15. syyskuuta 2020

Mikrobiomiystävällinen mustikka-chia-vanukas


Helppo mustikka-chia-vanukas on todella herkullinen ja ravitseva ateria. 
Mustikka-chia-vanukas myös hellii suolistoa ja suoliston mikrobiomia.

Tällä ihanalla ja nopeatekoisella chia-vanukkaalla voit yllättää ystäväsi <3 

Chia-vanukas sopii synttäreille, välipalaksi koulun jälkeen tai aamupalaksi.

Resepti kahdelle:

2,5-3 dl pakastemustikoita tai muita marjoja tuoreena tai pakasteena
1/2 banaani
2 rkl chiansiemeniä
2 dl vettä tai mantelimaitoa
1 mitta Synergyn Biome Shake tai SmartMeal proteiinishake-jauhetta
+ 1 rkl kookoslastuja, jos tykkäät kookoslastuista ja 1 tl psylliumia jos haluat paksumpaa

 


1. Tee ensin pohja eli chiansiemenherkku:

2 rkl chiansiemeniä
2 dl vettä
1 mitta Synergyn Biome Shake tai SmartMeal proteiinishake-jauhetta
Sekoita ainekset ja anna vetäytyä 25 min tai yön yli


 

Lisää vetäytymisen jälkeen 1 rkl kookoslastuja, 
jos tykkäät kookoslastuista.

2. Rakenna mustikka-chia-vanukas tarjoiluastiaan esim. lasiin tai lasikulhoon

a) kaada chiansiemenherkku puoliksi kahteen lasikulhoon eli n. 1 dl per astia
b) kaada chiansiemenherkun päälle mustikoita n. 0,5 dl per astia
c) leikkaa banaanista molempiin astihoihin 7 kpl n. 3 mm paksuisia siivuja
d) asettele siivut mustikoiden päälle.



e) koristele mustikoilla: kaada banaaniviipaleiden päälle n. 0,5 dl mustikoita per astia




Voit antaa marjojen hetken sulaa esim. 5-10 min. ennen nauttimista.

Nauti hyvässä seurassa ja
 kiitä itseäsi siitä, että ravitset kehoasi hyvillä rakennusaineilla <3

Chiansiemenet ovat todellista voimaruokaa!


 





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puolukka-lakritsi-raakakakku

Puolukka-lakritsi-raakakakku Kuva & resepti: Kati Gammals Valmistusaika Liottaminen:  8 hours hrs Valmistus: 20 min Kakun jäädytys: 4 hr...