sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Marjainen elävän ravinnon kakku


Marjainen elävän ravinnon kakku

Kakku on helppotekoinen ja voit valita täytteeksi joko marjoja tai hedelmiä.

1. Pohja:

15 luomutaatelia liotettuna
1-1,5 dl taatelin liotusvettä
2 dl luomuseesamsiemeniä kuivana (vaaleita tai mustia)
2 raastettua & kuorittua luomuomenaa
3 rkl Biona Organic coconut creamed (Ekolosta tai Ruohonjuuresta) - voi myös jättää pois
1 dl rouhituja luomuauringonkukansiemeniä

Lämmitä coconut cream vesihauteessa, kunnes se on juoksevaa.
Hienonna taatelit tehosekoittimessa ja laita seos kulhoon.
Lisää muut ainekset kulhoon ja sekoita käsin.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla - sekä pohja että reunat.
Levitä kakun pohja vuokaan ja laita jääkaappiin vetäytymään.


2. Täytevaihtoehdot:
a) 1 rasia luomuvadelmia tai mansikoita (käytän kesällä tuoreita marjoja)
b) 3 raastettua luomuomenaa (käytän talvella, sillä pakastemarjat vetistää kakun)


3. Ohut kuorrute - jos haluat paksun, tuplaa määrä (kuvassa olevassa kakussa tuplamäärä)

1  prk soijavispikermaa SOYATOO (S-marketeista)
2 rkl luomusitruunan tai luomulimen mehua
3 rkl kookosöljyä juoksevana
1 tl luomuvaniljajauhetta 
Jos haluat paksumman kuorrutteen, niin tee tupla-annos

Sulata kookosöljy juoksevaksi. Laita soijavispikerma sekä sitruunan mehu kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella soijavispikerma kuohkeaksi.
Lisää vanilja ja kookosöljy lopuksi ja vaahdota hetki.

Levitä kuorrute täytteen päälle ja lisää halutessasi pinnalle vielä marjoja.
Laita kakku pakastimeen puoleksi tunniksi tai jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään vetäytymään.

Avaa kakkuvuoka, poista reunoilla olevat leivinpaperit ja siirrä kakku tarjoilulautaselle kakkupaperin päälle. Anna tarvittaessa olla pakastimessa tai jääkaapissa ennen tarjoilua. Nosta tarjolle 10 min. ennen h-hetkeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puolukka-lakritsi-raakakakku

Puolukka-lakritsi-raakakakku Kuva & resepti: Kati Gammals Valmistusaika Liottaminen:  8 hours hrs Valmistus: 20 min Kakun jäädytys: 4 hr...