sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Taivaallinen puolukka-punajuuri-chiavanukas

Taivaallinen puolukka-punajuuri-chiavanukas

 Tämä chiavanukas on todellinen makunautinto ja täynnä superfoodeja. 


Saatat miettiä, että mitä punajuuri tekee chiavanukkaassa? Hyvä kysymys! 

Olen vuosia tehnyt erilaisia chiavanukkaita yhdistäen kotimaisia marjoja ja eri aineksia kaakaosta lakritsijauheeseen, mutta tämä resepti vei heti ykkösellä ravintosisällön sekä makunautinnon aivan taivaalliselle tasolle!! 


Tämän chia-vanukkaan salaisuus on Pro360 Beets, jonka otin toukokuussa testiin. Käytin ensin Pro360 Beetsiä veteen sekoitettuna 30-40 min ennen treeniä ja huomasin heti, että sain lisää tehoa treeniin & arkeen sekä palautumisen treeneistä ja arjesta nousi ihan uudelle tasolle!! 

Seuraavaksi lähti testiin Pro360 Beets smoothie eli sekoitin annospussin BiomeShake tai SmartMeal shaken joukkoon. Wow! Taivaallinen makuyhdistelmä sekin! Nautin smoothien kerran päivässä välipalana. Makuelämys tuo mieleen sulaneen marjajäätelön! 

Tällä pärjäsin kesän ilman jäätelöä!

Maistaessani pelkkää Pro360Beets jauhetta sain idean, että Pro360Beetsistä saisi myös kehitettyä terveellisiä snäkejä. Kehittelyn tuotoksena syntyi tämä chia-vanukas.


Tarvitset yhteen annokseen:

• 2 dl vettä • 2 rkl Chia-siemeniä • 1 mitta SmartMeal tai BiomeShake jauhetta • 1/2 dl puolukoita • 1 pussi Pro360Beets jauhetta Sekoita 2 rkl chiansiemeniä ja 1 mitta BiomeShake tai SmartMeal jauhetta 2 dl veteen ja anna vetäytyä 20 min. ajan tai yön yli. Ota puolukat sulamaan jääkaappiin. Juuri ennen nauttimista kaada chiansiemengeeli kulhoon ja sekoita Pro360 Beets joukkoon. Lisää puolukat ja nauti 😘

 Testaa tätä tai tuunaa omasi! Voit myös veden sijaan käyttää kookos- tai mantelimaitoa.


Mitä saat yhdestä annoksesta:

Proteiinia annoksessa on 18 grammaa ja laajakirjoisesti aminohappoja. Suolistoa helliviä kuituja on yhteensä 15 grammaa. Suurin osa kuiduista tulee Chia-siemenistä, mikä on liukoista kuitua. 

Vesiliukoiset kuidut ovat lempeitä vatsalle. Ne säätelevät glukoosi- ja rasva-aineenvaihduntaa sekä lisäävät ruokamassan viskositeettia. 

Tämä vanukas on myös typpioksidi-boosteri. Yksi Pro360Beets annospussi vastaa sisällöltään  9 kiloa luomupunajuuria kun verrataan typpioksidin tuotantokykyä! Lue alta lisää typpioksidista.


Miten terveellinen voikin olla näin hyvää?

Opin vuosia sitten, että kaikki mitä syömme tai juomme, joko helli suolistoamme ja suoliston mikrobeja sekä ravitsee koko kehon soluja tai sitten rapauttaa niitä. Kaikki terveelliset jutut eivät aina maistu hyvältä, mutta kun syön tätä chia-vanukasta mielessä pyörii ajatus: En kestä, miten hyvää tämä on! Tämä Chia-vanukas vie hyvinvointisi aivan uudelle tasolle. Tämä hellii suolistoasi ja ravitsee mikrobiomiasi sekä kehon kaikkia solujasi. Se, mitä syöt ja juot tänään, vaikuttaa huomisen hyvinvointiisi. 

Yleisesti on hyvä ymmärtää syy ja seuraus. Se olo, mikä meillä on tänään on seurausta siitä, miten olet syönyt, nukkunut ja liikkunut viimeisen 72 tunnin aikana.


Mikä on Pro360 Beets? 

Pro360Beets on uuden ajan täysravintotuote. Pro360 Beets on taattua Synergy laatua. Synergy valmistaa tuotteensa 100 % aurinkosähköllä  korkealaatuisista ainesosista eettisesti ja vastuullisesti kaikki luonnon tehoaineet säilyttäen. 

Pro360 Beets'ssä yhdistyy luonnosta saadut puhtaiden ainesosien uniikki yhdistelmä. Synergy tunnetaan luontaisalan edelläkävijänä ja korkealaatuisten ravitsemustuotteiden valmistajana. Poikkeuksellista tässä on se, että Synergy testaa käyttämänsä raaka-aineet jokaisen erän osalta monin testein alkuperän, puhtauden, tehon ja turvallisuuden osalta ennen valmistukseen hyväksyntää. 

Pääraaka-aine on Tiibetin luomupunajuuret, jotka sisältävät 20 kertaa enemmän ravintoaineita kuin meidän luomupunajuuret. Tiibetin punajuurten lisäksi juomassa on kaksi Synergyn herbalistien ja tutkijoiden kehittämä ja patentoima antioksidantti- ja polyfenoliyhdistelmä.

Taattua Synergy laatua!


 


maanantai 5. elokuuta 2024

Helppo ja herkullinen intialaisen keittiön Dahl linssimuhennos

Hienoa, että olet löytänyt blogini! Viime aikoina kirjoittelu on jäänyt vähemmälle, mutta nyt on pakko kirjoittaa ja jakaa resepti, joka on vienyt minun ja mieheni sydämen!

 Mieheni hehkuttaa joka kerta syödessään tämän ihanuutta. Ja minä myös! Ehkä sinäkin ihastut tähän? Kerro kommenttisi kun olet testannut!

Miksi tykkään tästä? Makujen yhdistelmässä on jotain ihanaa. Tämä on myös superterveellinen ateria sekä helppo tehdä. Tykkään myös erityisen paljon tästä sen takia, että tämä on pääruoka ja niin muunneltavissa. 

Nyt kun kaali on parhaimmillaan syön linssimuhennosta varhaiskaaliveneiden täytteenä kuten alla kuvasta näkyy. Suutuntuma ja makuyhdistelmä on täydellinen rapean kaalin kanssa. Kokeile ja ihastu!


Välillä syön Dahl-linnsimuhennosta sosekeittona. Jotta saan sosekeittoon kunnolla kasviksia, teen sosekeiton siten, että laitan valmista linssimuhennosta omatekemän kasviskeiton joukkoon ja sitten blendaan laitan ainekset blenderissä soseeksi. Päälle ripaus herbamarea tai lipstikkasuolaa kruunaa aterian.


Me syömme tätä annosta kolme päivää, mutta voit myös pakastaa osan muhennoksesta.

Tarvikkeet: 
 
7 dl punaisia luomulinssejä (käytä kuivattuja, älä säilykkeitä)
3-4 peukalon kokoista tuoretta inkivääriä
2-3 dl vettä tuoreen inkiväärin blendaamiseen
5 dl vettä keitinvedeksi
2 rkl oliiviöljyä
8 keltasipulia
8 valkosipulin kynttä
1/3 tl chili jauhetta
2 tl GaramMasala jauhetta
2 tl korianteria (kuivattu)
2 tl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
ripaus mustapippuria
1-2 tl herbamarea tai lipstikkasuolaa

Ohjeet:

      1. Huuhdo linssit noin 9 kertaa tai kunnes vesi on kirkasta. Voit antaa huuhtelun jälkeen niiden liota vedessä 8-9 tunnin ajan. Liotus tekee niistä vatsaystävällisempiä.
      2. Kuori inkiväärit ja hienonna ne blenderissä 3 dl veden kanssa tai raasta raastimella
      3. Kuori ja hienonna keltasipuli sekä valkosipulit. 
      4. Laita sipulit kattilaan 2 rkl oliiviöljyn kera
      5. Kuullota sipuleita n. 5 min. hiljalleen kiehuen samalla sekoittaen
      6. Lisää kuivat maisteet kattilaan pehmenneiden sipuleiden joukkoon ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 3 min samalla sekoittaen
      7. Lisää inkiväärivesi kattilaan
      8. Lisää myös 5 dl vettä ja sekoita
      9. Annan kiehua matalalla lämmöllä sekoittaen n. 20 min.
      10. Nauti kasvisten kera ja lorauta päälle oliiviöljyä.

Jos haluat jossain vaiheessa makuun vaihtelua ja tykkäät aurinkokuivatuista tomaateista, leikkaa aurinkokuivatuista tomaateista pieniä paloja ja ripottele muhennoksen päälle lautaselle. Tuore persilja tai lehtipersilja sopii myös hyvin linssimuhennoksen kanssa sekä villiyrtit. Kokeile rohkeasti ja tvistaa omasi.


Taivaallinen puolukka-punajuuri-chiavanukas

Taivaallinen puolukka-punajuuri-chiavanukas   Tämä chiavanukas on todellinen makunautinto ja täynnä superfoodeja.  Saatat miettiä, että mitä...