tiistai 9. heinäkuuta 2013

Helppo hummus kik-herneistä



Meidän koko perhe rakastaa tätä hummusta!

Syömme tätä salaatin lisukkeena, dippaamme tähän kasviksia, syömme tätä sellaisenaan tai lisäämme joukkoon ituja. Vain mielikuvitus on rajana!

Hyvä öljy ja suola tekee tästä todella hyvän makuisen. 

Erilaisilla mausteilla saat varioitua tähän lisämakuja. Tarvitset vain tehokkaan blenderin, joka jaksaa työstää hummusta ilman, että moottori kuumenee.


Helppo hummus kik-herneistä:

puoli pussia kuivattuja luomulaatuisia kik-herneitä
vettä (mielellään puhdistettua) keitinvedeksi sekä blenderiin hienonnusvaiheessa
ripaus hyvää suolaa (vuori-, himalayan- tai ruusu-suola, tai puhdistamaton merisuola, Herbamare käy myös)
0,5 dl hyvää öljyä (oliivi, camelina tms.)

Poista vaurioituneet herneet ja huuhdo ne.
Laita kik-herneet veteen likoamaan ja liota niitä 8 tuntia tai yön yli
Kaada liotusvesi pois ja laita kik-herneet kattilaan.
Anna veden kiehua ja kuori pintaan tuleva valkoinen vaahto pois lusikalla.
Kaada vesi pois kunnes kik-herneet ovat kiehuneet n. 20-30 min. ja ovat kypsiä.

Laita blenderiin kik-herneet ja n. 1 dl vettä sekä ripaus suolaa.
Hienonna mahdollisimman tasaiseksi ja lisää tarvittaessa vettä.
Mausta suolalla.

Teen hummusta parin päivän tarpeisiin, jotta se säilyy tuoreena ja hyvänä. 

Eri variaatioita:

Valkosipuli-hummus: purista valmiin hummuksen joukkoon pari tuoretta valkosipulinkynttä

Sipuli-hummus: hienonna sipuli blenderissä ja sekoita sipulisilppu hummuksen joukkoon

Yrtti-hummus: hienonna valmiin hummuksen joukkoon persiljaa tai muita lempiyrttejäsi.

Cayenne-hummus: lisää valmiin hummuksen joukkoon cayenne-pippuria maun mukaan







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puolukka-lakritsi-raakakakku

Puolukka-lakritsi-raakakakku Kuva & resepti: Kati Gammals Valmistusaika Liottaminen:  8 hours hrs Valmistus: 20 min Kakun jäädytys: 4 hr...