keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Gluteiiniton avokado-pasta
Hienoa, että avokado on saanut julkisuutta syksyn hittireseptin myötä.

Avokado-pastasta voi tehdä helposti gluteiinittoman vaihtamalla vehnäpastan joko quinoa-riisi-spaghettiin tai KingSoban mustariisi- tai muihin KingSoban nuudeleihin.


Itse olen tehnyt avokado-pastan yksinkertaisempana ilman juustoja ja se toimii tosi hyvin.


0,5 pkt luomu quinoa-riisipastaa tai Kingsoba riisi-nuudeleita 
2 avokadoa pieninä paloina
1-2 tuoretta chiliä hienonnettuna
2 limen mehua (osta luomua mikäli mahdollista)
2-3 luomu valkosipulinkynttä puristettuna
loraus hyvää öljyä (esim. camelina tai avokado-öljy)
ripaus himalayan eli ruususuolaa
ripaus mustapippuria (luomumausteet maistuvat paljon paremmalle)
lisää halutessasi tuoretta rucolaa tai basilikan lehtiä


ChiliLimeKastike:
Hienonna veitsellä chili pieniksi paloiksi. Laita chilin palaset kulhoon ja purista joukkoon kahden limen mehu, lorauta mukaan öljyä ja lisää puristetut valkosipulinkynnet. Sekoita. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Älä kuori avokadoa vaan avaa se tekemällä veitsellä pitkittäisviilto avokadon kylkeen ja

Laita pasta kiehumaan ja anna sen kypsyä al denteksi asti. Kaada keitinvesi pois. Sekoita avokadon palat kastikkeen joukkoon lisää myös pasta tai nuudelit. Sekoita ja nauti heti.


Vuosia sitten olin juusto-addikti ja söin viikossa kilon Oltermannin - yksin :) Nyt olen todella iloinen, että olen löytänyt avokadon ja saan sen avulla korvattua juuston. Vatsakin tykkää.

Avokado sopii paitsi pastan joukkoon, tuorekasvis-risottoon (luomu-basmatiriisiä, avokadoa ja tuoreita kasviksia) salaatteihin ja leipästen tai kräkereiden  päälle. 

Avokado tuo kermaista rakennetta sekä tekee salaatista ravitsevan ja ruokaisan. Välillä otan avokadon sellaisenaan välipalaksi ja ripotan päälle ruususuolaa. Avokadoja on myös helppo ottaa matkalle mukaan. Aiemmin tein eväsleipiä ja tänäpäivänä otan evääksi elävän ravinnon kräkereitä, avokadoja, himalayan suolaa ja tuoreita kurkkuja. NAM!

Tässä myös muita avokadoa sisältävien ruokien reseptejä. Ihan perussettiä, mutta tällä tavalla voi helposti tehdä tuttavuutta avokadon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...