keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Elävän ravinnon kookossydän-keksit


Pääsin maistamaan viikonlopun pikkujouluissa ihania raw food -jouluruokia ja itsekin aion tehdä raakaruokia joulupöytään sekä kokeilla myös näitä kookossydänkeksejä.

Tässä reseptissä pähkinät käytettiin kuivana ja liottamatta, mutta itse aion kokeilla liotettuja manteleita. Kerron sitten kokemuksistani.

Tällä reseptillä ainakin onnistuu:

Kookossydän -keksit

1 kukkurallinen kuppi Cashew-pähkinää
2 kuppia kookoshiutaleita
5 tl hunajaa
0,1-1 pienen luomusitruunan mehu

Rouhi kuivat aineet pieneksi tehosekoittimessa ja vaivaa käsin hunaja ja sitruunamehu taikinaan kunnes se alkaa olla tiivistä.

Ota sydämen muotoinen muotti ja lusikoi muotin sisään täytettä ja painele täyte muottiin käsin tai lusikalla. Siisti tarvittaessa reunat.

Asettele valmiit sydämet Excalibur-kuivurin alustalle ja kuivata 6-14 tuntia 108 fahrenheit asteessa (+ 42 celsius) Käännä ympäri puolessa välissä.

Hyviä herkutteluhetkiä!

2 kommenttia:

  1. näitä pitää kokeilla!!

    VastaaPoista
  2. Hei Harriet!
    Pääset maistamaan näitä kun tulet Suomeen. Tein juuri kaksi annosta - toisen cashewsta ja toisen macadamiapähkinästä. Macadamia-versioon en laittanut ollenkaan hunajaa, puristin siihen luomu-mandariininmehua. Kokeilen vielä välipäivinä manteli-versiota.

    VastaaPoista

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...