torstai 21. tammikuuta 2021

Puhdistavat juureskeitot

 




Kasviskeitot ovat ihanasti kehoa puhdistavia ja helppotekoisia.

Mukula- eli juuriselleri on uusin ihastukseni. Tykkään syödä juuriselleriä raakana ja juuriselleri antaa ihanan pehmeän maun ja rakenteen kasviskeittoihin.  

Halutessasi voit lisätä keittoihin jauhelihaa, paistettua kanaa paloina, tofua, linssejä tai muuta proteiinia.

Parasta näissä keittojen tekemisessä on, ettei kokkauksessa voi epäonnistua. Mikäli haluat keittoihin tulisuutta, lisää inkivääriä, chiliä tai cayennea.

Tässä pari lempireseptiäni:

Puhdistava juureskeitto

  • 1/2 kg punajuuria
  • 1/4 juuriselleriä
  • 4 porkkanaa 
  • 1 palsternakka 
  • vettä sen verran, että juurekset peittyvät reilusti 
  • päälle voit halutessasi lisätä ituja tai persiljaa

Huuhtele juurekset ja kuori muut paitsi punajuuret. Leikkaa punajuuresta vain päät pois. Paloittele juurekset.

Laita juurekset kattilaan ja keitä 10-15 min. tai kunnes ne ovat al dente kypsiä. 

Mausta herbamarella ja kokeile halutessasi chiliä tai cayennepippuria.

 

Punajuuri-juuriselleri-porkkanasosekeitto  

  • 1/2 kg punajuuria
  • 1/4 juuriselleriä
  • 4 porkkanaa 
  • vettä sen verran, että kasvikset peittyvät kunnolla
  • luomu kookosmaitoa esim. SantaMaria 
  • halutessasi voit koristella iduilla tai persiljalla 

Tämä keitto löysi meidän joulupöytään alkukeitoksi ja keitto maistuu ihanalta sellaisenaan, mutta mielestäni kookosmaidon kera keitosta tulee taivaallista.

 

Ohjeet: Huuhtele juurekset, kuori muut paitsi punajuuret. Riittää, että leikkaat punajuuresta vain päät pois. Paloittele juurekset.

Keitä juureksia 10-15 min. tai kunnes ne ovat al dente kypsiä. Kaada osa nesteestä pois. 

Kaada kasvikset blenderiin  ja osa keitinvedestä tai soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta herbamarella. Lautaselle tai kulhoon jokainen voi halutessaan annostella kookosmaitoa.

Mukulaselleri-porkkana-sosekeitto

  • 1 kokonainen mukulaselleri tai 4 palaa
  • 6 porkkanaa
  • 1/2 parsakaalia (parsakaalin voit jättää pois, jos et löydä sitä kotimaisena tai luomuna)
  • herbamare suolaa 
  • luomu kookosmaitoa 
  • vettä sen verran, että kasvikset peittyvät reilusti 

Huuhtele, kuori ja paloittele kasvikset. Nosta palat kattilaan. Anna kiehua kunnes kasvikset ovat pehmeitä (15-20 min). Soseuta ja lisää suola.

 

Lorauta halutessasi luomu kookosmaitoa lautaselle. Minä tykkään käyttää SantaMaria merkkistä, koska se on luomua.

 


Tiesitkö, että selleri on ollut lääkekasvi ja sen sanotaan kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja vahvistavan terveyttä. Tässä linkki blogipostaukseeni tiesitko tämän juuriselleristä?

Juureskeitot ovat mikrobiomiystävällisiä ja sopivat täydellisesti osaksi Purify ohjelmaa.

Tästä löydät blogipostaukseni mikä on mikrobiomiystävällinen ruokavalio?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miksi psyllium?

Miksi Psyllium?  Löysin itse psylliumin etsiessäni apua vatsantoiminnan normalisointiin. Psylliumia käytetään usein suoliston terveyden ja r...