sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Raikas proteiinipirtelö vadelmista ja mustaherukoista


SLMsmart shake, joka on mielestämme paras tähän mennessä löytämämme proteiinia sisältävä ravintolisä, saa tehtyä blenderillä nopeasti herkullisen välipalan tai aterian korvikkeen.

Kaupoista saa pakastemarjoja ympäri vuoden ja käytämme pirtelöihin kotimaista mustaherukkaa, mustikkaa tai vadelmaa.

Joskus sekoitamme joukkoon myös tuoreita marjoja. Tänään laitoimme mustaherukkapirtelön joukkoon siemenet kuoritusta granaattiomenasta ja se oli myös herkullista.

Vadelma proteiinipirtelö yhdelle hengelle

1 pussi pakastevadelmia
2 mittaa SLMsmart shake-jauhetta sekä
0,7 l puhdistettua vettä
Sekoita blenderissä ja nauti

Mustaherukka proteiini-iltapala kahdelle hengelle:

1-2 pussia pakastettuja mustaherukoita
3 mittaa SLMsmart shakea
litran puhdistettua vettä
Sekoita blenderissä ja nauti

Nämä sopivat nautittavaksi aamulla, välipalana tai iltapalana.3 kommenttia:

 1. Hei! Millä puhdistat tuota vettä? Teetkö vedestä alkaalista vai muuten vain puhdistat sen jollain?

  VastaaPoista
 2. Hei Viivi!

  Kiva, että olet löytänyt blogini!

  Teimme aika perusteellisen vertailun vedenpuhdistimista ja päädyimme Life- puhdistimeen jonka avulla pystyy säätämään veden emäksisyyttä. Hankimme sen täältä http://kauppa.vedenpuhdistin.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä esim. syy miksi emme valinneet käänteisosmoosia.

   Käänteisosmoosilaitteet kyllä puhdistavat vettä, mutta lopputulos on silti pH-arvoltaan hapan vesi jonka juominen on elimistölle haitallista.

   Tavoite ei ole myöskään tislata juomavettä täysin neutraaliksi ja "puhtaaksi", koska silloin menetetään sen hyvät ominaisuudet kuten veden sisältämät mineraalit. Tislattu vesi on terveytensä vaalijalle tarpeen ainostaan mikäli käyttää sitä kolloidisen hopean valmistukseen.

   Vesi-ionisaattorit josta mainitsen, toimivat siten, että ensin ne suodattavat vedestä epäpuhtaudet erityyppisillä suodattimilla, jonka jälkeen vesi "ionisoidaan" elektrolyysin avulla. Olennaista on se, että tämän jälkeen hapan vesi ja emäksinen vesi erotetaan kahteen ulostuloon, ja ainoastaan emäksisempi juodaan.

   Näin kehoon päätyy vain OH- ioneita joita keho käyttää happamien kuona-aineiden neutralisointiin. Niitä riittää, mikäli ruoka- ja juomatottumukset ovat sellaiset mitä suurimmalla osalla suomalaisista.

   Osatavoite tässä, kuten monessa muussakin terveyttä edistävässä toiminnassa (elävä ravinto, maadoittaminen, matalavirtahoidot...) on saada kehoon lisää elektroneja eikä niitä alkalisia mineraaleja / suoloja ryövääviä vetyioneita joita esim. hapan vesi sisältää.

   Vesimolekyylit esiintyvät tyypillisesti monen molekyylin ryppäinä, vesijohtovedessä 15-20 molekyylin ryppäät ovat tavallisia. Vesi-ionisaattori pilkkoo näitä ryppäitä pienempiin osiin (5-6 molekyyliä) jolloin vesi pääsee kulkemaan tehokkaammin mm. solukalvojen läpi. Näin kehon nesteytys, ravinteiden kuljetus sekä kuonan poisto tehostuu. Samasta syystä vahvoja lääkkeitä ei suositella otettavaksi samaan aikaan alkalisoidun veden kanssa - lääkkeiden teho ja imeytyminen saattaa tehostua yli tarkoitetun.

   Loppulisäyksenä voisin todeta, että vesi-ionisaattorit laskevat myös veden pelkistyspotentiaalia (ORP) negatiiviseksi, jolloin vedellä on antioksidanttisia vaikutuksia.

   Poista

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...