sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Maukasta naposteltavaa: Elävän ravinnon juuressipsit
Olemme lähdössä Yhdysvaltoihin pariksi viikoksi; ensin viikoksi Las Vegasin lämpöön ja sitten toiseksi viikoksi Provoon. Edessä on ihana yhdistelmä lomaa ja koulutusta.

Tutkin jo alueen Raw food ravintolat ja Bikram -joogasalit, jotta pääsemme nauttimaan niiden tarjonnasta lomailun ohella.

Valmistelen matkaevääksi mukaan cräkkereitä sekä juuressipsejä. Paluumatkoille ostamme aina ison satsin evästä paikallisesta raw food -ravintolasta. NAM!

Juuressipsejä on todella kiva ja helppo tehdä. Tarvitset vain viipalointilaitteen. Itselläni on Lurch Spiralizer sekä Kyocera'n Ceramic slicer. 

Lurchilla on helppo siivuttaa kesäkurpitsaa ja Kyoceralla saa bataattia, lanttua sekä punajuurta tosi kätevästi vaikka 0,5 mm siivuiksi. Nämä tein Kyoceralla, jonka hankin Systrana Voltaire kaupasta, jossa tyttäreni on töissä (kuva pakkauksesta alimmaisena)Pese juurekset ja siivuta ne. 


Sekoita viipaleiden joukkoon kulhossa öljy niin että siivut tulevat hieman öljyiseksi. Laita viipaleet kuivurin teflon alustan päälle (käytän Excalibur-kuivuria) tai uuniin leivinpaperin päälle ja ripottele päälle suola ja yrtit.

Kuivata kuivurissa 41 asteessa (n. 20 tuntia) tai tavallisen uunin alimmassa lämmössä (n. 2 tuntia).
Alla olevassa kuvassa sipsit valmiina ja teflonalusta poistettu muutama tunti sitten. Bataattisipsit

2 luomubataattia
1 tl rosmariinia
2 tl luomuöljyä esim. oliivi, camelina
4 tl laadukasta suolaa esim. himalayan suola


Lanttusipsit
2 palaa luomulanttua
2 tl yrttisuolaa esim. herbamare
2 tl luomuöljyä esim. oliivi, camelina


Punajuurisipsit

3 luomupunajuurta
2 tl luomuöljyä esim. oliivi, camelina, avokado
yrttisuolaa maun mukaan esim. Herbamare


Nauti hyvässä seurassa <3

Tässä Kyoceran pakkauksesta kuva


1 kommentti:

  1. Kuivurissa 20 h tai uunissa 2 h. Onko kuivuri noin tehoton verrattuna uuniin, vaikka on laite nimenomaan kuivaamista varten? Montako kiloa tavaraa on kuivattavana ja millä teholla? Taitaa kulua aika paljon energiaa

    VastaaPoista

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...