maanantai 2. huhtikuuta 2012

Elävän ravinnon Vadelma-tattarikräker
Innostuin kokeilemaan vadelma-tattarikräkereitä heti kun sain reseptin Tukholmassa asuvalta tyttäreltäni.

Harrietin esitellessä tuotoksiaan Skypen välityksellä muistin heti että minulla on vadelmia pakkasessa. NAM! Tattaria en ollutkaan aiemmin kokeillut kräkereissä. Nostin saman tien marjat sulamaan ja laitoin siemenet likoamaan. Kräkerit ovat helppotekoisia ja kätevimmin ne valmistuvat Excalibur-kuivurissa.

Mikäli haluat välttää leipää ja vehnää, suosittelen satsaamaan Excalibur-kuivuriin. Kuivurilla saa tehtyä siemenistä, pähkinöistä ja kasviksista sellaisia elävänravinnon herkkuja että leipää eikä siitä tulevaa turvotusta tule ikävä. Ja kokemuksesta voin kertoa, että omat kokkailut maistuvat paljon kauppojen raw food tuotteita paremmalta.

On ollut myös hienoa nähdä miten tyttäreni on innostunut raw food kokkauksesta. Hankin hänelle 5-tasoisen kuivurin vuosi sitten hänen toivomuksestaan 18-vuotislahjaksi ja hän kokkailee erilaisia kräkereitä treenievääksi. Me hankimme aikoinaan Ericin kanssa 9-tasoisen kuivurin, sillä haluamme aina tehdä isomman satsin herkkuja kerralla. 

Teemme kuivurilla välipalaksi erilaisia sipsejä, kräkereitä sekä idätettyjä manteleita, tattarinjyviä. Seuraavaksi aion tehdä pizza- ja tacolättyjä :)

Vadelmaiset tattarikräkerit 

500 g luomutattaria 
120 g ruskeita luomupellavansiemeniä
0,5 l kotimaisia vadelmia (pakaste tai tuore)
100 g luomutaatelia
2 tl luomukanelia
0,5 tl himalayan suolaa

Huuhdo siemenet ja laita kulhoon likoamaan. Liota 12 tuntia viileässä. Jotta tattarista saadaan pois kitkeränmakuinen aines mikä estää ravintoaineiden , huuhdo siemeniä pari kertaa liotuksen aikana ja vaihda vesi. 

Liotuksen jälkeen hienonna siemenet massaksi ja lisää sulaneet vadelmat joukkoon. Sekoita kunnes vadelmat ovat sekoittuneet massaan.


Levitä massa  Excalibur-kuivurin teflex-alustoille ja kuivata kuivurissa 43 asteessa n. 20 tuntia. Voit kuivattaa kräkerit myös tavallisessa uunissa 55 asteessa n. 7 tuntia.
Vadelmakräkerit maistuvat sellaisenaan tai sitten paloiteltuna myslin tapaan mantelimaidon kera

Voit myös kokeilla kräkereissa erilaisia mausteita esim. kardemummaa, erilaisia siemeniä esim. kurpitsansiemeniä sekä hedelmiä esim. tuoreen omenanpaloja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...