tiistai 3. toukokuuta 2011

Elävän ravinnon hummusHummus on ihana salaatin lisuke, ja se sopii loistavasti myös dippikastikkeeksi, leivän tai elävän ravinnon leipästen päälle sekä elävän ravinnon lasagnen täytteeksi.

Olemme tehneet hummusta perinteisesti eli liotetuista ja kiehautetuista kikherneistä. Nyt innostuin kokkaamaan hummusta ilman kypsennystä ja tulos oli todella herkullinen.


Elävän ravinnon hummus

2,5 dl liotettuja auringonkukansiemeniä
1 limen mehua
2 keskikokoista tomaattia
1 tl kuminaa
1 dl hienonnettua keltasipulia
2 kynttä tuoretta valkosipulia
1 tl ruususuolaa

sekoita kaikki ainekset blenderissä tai tehosekoittimessaTiesitkö tämän auringonkukansiemenistä?


Amerikan alkuperäiskansat ovat käyttäneet auringonkukansiemeniä yli 5000 vuotta. Alkujaan ne ovat ilmeisimmin Meksikosta ja Perusta. 


Siemenet sisältävät erittäin runsaasti hyviä rasvahappoja sekä kuituja. Niissä on paljon hyviä ravinteita ja liotettaessa ravintopitoisuudet moninkertaistuvat. Ne sisältävät runsaasti E-vitamiinia, B1-vitamiinia, manganeesia, magnesiumia, seleeniä, kaliumia, kuparia, B5-vitamiinia ja folaattia. Ne sisältävät aminohapoista mm. tryptofaania


Auringonkukansiemenet sisältävät myös kolesterolia alentavia kasvisteroleja.


Siemeniä voi syödä sellaisenaan, pannulla paahdettuna tai niistä voi tehdä herkullisia siemenkastikkeita tai elävän ravinnon murekkeita.
Öljypitoisuuden vuoksi ne on hyvä säilyttää viileässä ilmatiiviissä pakkauksessa.


Tästä tarkemmat ravintotiedot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...