Hummus on ihana salaatin lisuke, ja se sopii loistavasti myös dippikastikkeeksi, leivän tai elävän ravinnon leipästen päälle sekä elävän ravinnon lasagnen täytteeksi.
Olemme tehneet hummusta perinteisesti eli liotetuista ja kiehautetuista kikherneistä. Nyt innostuin kokkaamaan hummusta ilman kypsennystä ja tulos oli todella herkullinen.
Elävän ravinnon hummus
2,5 dl liotettuja auringonkukansiemeniä
1 limen mehua
2 keskikokoista tomaattia
1 tl kuminaa
1 dl hienonnettua keltasipulia
2 kynttä tuoretta valkosipulia
1 tl ruususuolaa
sekoita kaikki ainekset blenderissä tai tehosekoittimessa
Tiesitkö tämän auringonkukansiemenistä?
Amerikan alkuperäiskansat ovat käyttäneet auringonkukansiemeniä yli 5000 vuotta. Alkujaan ne ovat ilmeisimmin Meksikosta ja Perusta.
Siemenet sisältävät erittäin runsaasti hyviä rasvahappoja sekä kuituja. Niissä on paljon hyviä ravinteita ja liotettaessa ravintopitoisuudet moninkertaistuvat. Ne sisältävät runsaasti E-vitamiinia, B1-vitamiinia, manganeesia, magnesiumia, seleeniä, kaliumia, kuparia, B5-vitamiinia ja folaattia. Ne sisältävät aminohapoista mm. tryptofaania
Auringonkukansiemenet sisältävät myös kolesterolia alentavia kasvisteroleja.
Siemeniä voi syödä sellaisenaan, pannulla paahdettuna tai niistä voi tehdä herkullisia siemenkastikkeita tai elävän ravinnon murekkeita.
Öljypitoisuuden vuoksi ne on hyvä säilyttää viileässä ilmatiiviissä pakkauksessa.
Tästä tarkemmat ravintotiedot
Amerikan alkuperäiskansat ovat käyttäneet auringonkukansiemeniä yli 5000 vuotta. Alkujaan ne ovat ilmeisimmin Meksikosta ja Perusta.
Siemenet sisältävät erittäin runsaasti hyviä rasvahappoja sekä kuituja. Niissä on paljon hyviä ravinteita ja liotettaessa ravintopitoisuudet moninkertaistuvat. Ne sisältävät runsaasti E-vitamiinia, B1-vitamiinia, manganeesia, magnesiumia, seleeniä, kaliumia, kuparia, B5-vitamiinia ja folaattia. Ne sisältävät aminohapoista mm. tryptofaania
Auringonkukansiemenet sisältävät myös kolesterolia alentavia kasvisteroleja.
Siemeniä voi syödä sellaisenaan, pannulla paahdettuna tai niistä voi tehdä herkullisia siemenkastikkeita tai elävän ravinnon murekkeita.
Öljypitoisuuden vuoksi ne on hyvä säilyttää viileässä ilmatiiviissä pakkauksessa.
Tästä tarkemmat ravintotiedot
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti