keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Ihan paras jooga: Bikyasa


Olen löytänyt ihanan jooga-sarjan! Bikyasa-joogan!!

Vuosien varrella olen kokeillut monia jooga-tyylejä.

Aloitin vuosia sitten astangalla, josta luovuin huomattuani ottavani siitä liikaa suorituspaineita. Muutaman vuoden tauon jälkeen löysin joogan uudestaan Hot joogan ja Yin-joogan myötä. Treeni lämpimässä huoneessa tuntui hellivän kroppaa ja dynaaminen jooga yhdistettynä syvävenyttelyyn perustuvaan Yin-joogaan tuntui tosi hyvältä. 

Tukholmassa vieraillessani käyn Bikram-tunneilla, koska St. Eriksplanilla on ihan paras Bikram-sali; DuCalme-studio.  Bahamalla vierailimme jooga-ashramissa ja teimme siellä Sivananda-joogaa. Sekin tuntui tosi hyvältä.

Bikyasa tuntuu erilaiselta ja olen siitä tosi innoissani!

Löysin Bikyasan reilu vuosi sitten kun lempistudioni Studio Yin'n vetäjät Annukka ja Tero Salonen toivat Bikyasa-joogan kehittäjän Gabriel Azoleyn rohkeasti Suomeen. 


Bikyasan kehittäjä: Gabriel Azoley


Bikyasa-sarja on jännä yhdistelmä. Siinä yhdistyy kokonaisvaltainen treeni ja tietynlainen keveys ja huumori. Asanat ovat hathasta ja Bikramista tuttuja, siinä on myös astangaa sekä flowta. Sarja tehdään lämpimässä huoneessa ja sen aikana käydään kroppa läpi hyvin kokonaisvaltaisesti. 

Alussa koin hyvin mielenkiintoisena sen, että tunnilla soi välillä pop-musa. 

Kun pääsin keskustelemaan Bikyasa-sarjan kehittäjän Gabriel Azoleyn kanssa hänen Suomen vierailullaan ymmärsin, että sarjan kehitteleminen on pitkän kokemuksen ja mietinnän tulos. Ja että musiikillakin on oma tehtävänsä. Nyt kun ymmärrän musiikin vaikutuksen, se sopii sarjaan tosi hyvin.


Bikyasaa voi treenata Studio Yinin saleilla Helsingissä, Espoossa ja Kauniaisissa. Tarjolla on Bikyasa I ja Bikyasa II sarjan tunteja. Studio Yin tarjoaa myös muitakin ihania tunteja esim. Yin-joogasta ja Terve Selkä-tunneista Pilatekseen. 

Studio Yin järjestää myös Bikyasa-ohjaajakoulutuksia muutaman kerran vuodessa.
Lempiohjaajani Studio Yinin Bikyasa-tunneilla on Yacine, joka on ohjaajana ihan luonnonlahjakkuus.
Innostuimme Bikyasasta niin paljon, että osallistuimme Studio Yinin järjestämään Thaimaan jooga-retriittiin tammikuussa 2013, jossa saimme treenata Bikyasa-joogaa joka päivä aamuisin ja iltaisin ihanaa Yin-joogaa. 

Studio Yin järjestää retriitin samassa paikassa tammikuussa 2014 Lisätietoja linkin takaa. Mikäli sinulla on tuolloin lomaa ja etsit retriitti-kohdetta niin suosittelen! Muutama paikka on vielä vapaana. Aleenta Spa & Resortin hotelli ja ympäristo on aivan taivaallinen! 

Näkymä huoneestamme Aleenta Resort & Spa


Bikyasa-tunnit ovat Helsingissä todella suosittuja ja usein tunnit ovat aivan täynnä. Hienoa on ollut huomata, että tunneilla on mukana myös useita miehiä. Toivonkin, että tästä joogatyylistä saa pian nauttia muutkin kuin me täällä Helsingin seudulla. Eli jos etsit jooga-ohjaajakoulutusta niin tsekkaa Studio Yinin tarjoama Bikyasa-koulutus. 

Itselläni on sellainen kutina, että tämä jooga-tyyli tulee vielä Suomessa tosi suosituksi!Yacine Kreetan maisemissaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...