torstai 28. maaliskuuta 2013Tiesitkö tämän tattarista?

1700-1800 luvuilla tattari oli Suomessa yleinen viljelykasvi. Onneksi ihmiset ovat löytäneet tattarin  uudestaan, sillä se on yksi ravintorikkaimpia ruokia.

Tattari on yksi täydellisimmistä proteiinin lähteistä, koska se sisältää kaikki kahdeksan välttämätöntä aminohappoa.

Tattari ei ole vilja vaan raparperin ja suolaheinän kaltaisen kasvin hedelmä. Se on gluteiiniton ja täydellistä ruokaa diabeetikoille ja kaikille, jotka haluavat vähentää nopeiden hiilihydraattien määrä ja tasoittaa verensokerin vaihteluita.


Tattaria voi käyttää hyvin monella tavalla. Keitettynä tattaria voi käyttää riisin sijaan tai siitä voi tehdä tattaripuuroa.

Idätyskin on nopeaa ja helppoa ja idätetystä tattarista voi tehdä tuorepuuroa tai tattari-leipäsiä. Kuivurissa tai uunissa voit tehdä tattarista myös terveellistä ja maukasta naposteltavaa nopeasti kts. Tattari snacks -resepti.
Idättäminen herättää siemenet horroksesta

Idätetty tattari sisältää runsaasti elinvoimaisuutta antavia entsyymejä ja ravintoaineita ja se onkin yksi helpoimmin idätettävä.

Idätetyn tattarin sanotaan myös puhdistavan suolistoa ja laskevan korkeaa verenpainetta. Tattari ei happamoi kehoa vaan alkalisoi.

Tattari sisältää rutosidia (engl rutin), jonka tiedetään vahvistavan verisuonien seinämiä. Tattari sisältää myös tärkeää kversetiiniä, rautaa ja booria sekä kalsiumia.

Idätetty tattari sisältää flavonoideja ja co-entsyymi Q10. Se sisältää kaikkia b-vitamiineja, magnesiumia, manganeesia ja seleeniä.

Lisätietoa ravintoarvoista löydät täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa ja kerätä talven varalle pakkaseen. 💚 Y...