torstai 24. lokakuuta 2024

Puolukka-lakritsi-raakakakku


Puolukka-lakritsi-raakakakku

Kuva & resepti: Kati Gammals


Valmistusaika


Liottaminen: 8 hours hrs

Valmistus: 20 min

Kakun jäädytys: 4 hrs pakastimessa tai yön yli jääkaapissa


 

Tarvikkeet:


Kakun pohja:

3 dl manteleita

8-10 isoa viikunaa

4 rkl kookosöljyä


Ripottele valmiin pohjan päälle:

3 tl lakritsijauhetta


Kakun täyte:

5 dl cashewpähkinöitä

2 x 200 g pussia puolukoita (pakaste tai tuore)

10 rkl kookosöljyä


🎯 Vinkkejä


• Älä vaivaudu puhdistamaan tehosekoitinta pohjan ja täytteiden välillä, ihan hullun hommaa sellainen 🤗


• Valmistusaika lyhenee huomattavasti jos liotat pähkinät kuumassa vedessä. Kaada tällöin pähkinöiden päälle kiehuvaa vettä ja liota tunti. Kakku ei silloin ole raaka enää, mutta valmistus nopeutuu.


• voit halutessasi tehdä kaksikerroksisen puolukka-lakritsi-kakun: tee  lakritsikerrostahna ottamalla esim. 1 dl cashew-tahnaa ja ennen kuin lisäät siihen puolukat. 


Lisää 2 tl lakritsijauhetta tähän 1 dl Cashew tahnaan.


Levitä lakritsi-cashew-tahna kakkupohjan päälle jonka päälle levität puolukka-cashew-kerroksen.


🎯 Ohjeet - Tee näin:


Aloita kakun valmistaminen edellisellä illalla laittamalla cashew’t likoamaan. 


Laita cashewt kulhoon ja kaada päälle vettä sen verran, että ne reilusti peittyvät. Anna liota vähintään 8 tuntia.


Seuraavana päivänä


Mittaa mantelit tehosekoittimeen ja sekoita kunnes ne ovat jauhaantuneet karkeasti.


Lisää tehosekoittimeen viikunat sekä kookosöljy ja blendaa kunnes pohja-ainekset alkavat palloutua.


Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan pohja ja reunat leivinpaperilla ja napsauta reuna paikalleen. 


Minulla on 23 cm vuoka, mutta jos sinulla on 18 cm vuoka, niin sitten kakusta tulee vähän korkeampi.


Painele pohjamassa vuokaan tiiviisti ja tasaisesti. 


Ripottele pohjamassan päälle halutessasi raakalakritsijauhetta. 


Laita vuoka pakastimeen odottamaan.


Valuta cashew-pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen kaikkien loppujen kakkuaineiden kanssa. 


Käytä tehosekoitinta kunnes kakkutäyte on aivan tasaista ja silkkistä. 


Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja siirrä pakastimeen neljäksi tunniksi tai jääkaappiin yön yli.

Nauti hyvässä seurassa 🥰 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puolukka-lakritsi-raakakakku

Puolukka-lakritsi-raakakakku Kuva & resepti: Kati Gammals Valmistusaika Liottaminen:  8 hours hrs Valmistus: 20 min Kakun jäädytys: 4 hr...